Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől ehet sokat egy Suzuki...

Mitől ehet sokat egy Suzuki Swift 1.3 GC 8v? 100km/11l

Figyelt kérdés
3 nap alatt tankoltam bele 8 ezer forintnyi benzint ami 22liternek felel meg mai benzinár szerint. 200km-t tettem meg vele ezidő alatt, és most ott áll a mutató mielőtt tankoltam volna. főként városban megyek vele, de a 11liter/100km akkor is ***** sok szerintem... Központi Injektor csere nemrég történt, azelőtt is ilyen étvágya volt. üzemmeleg állapotában eszik ennyit, nem hidegen !

2017. jan. 29. 21:21
 1/8 anonim ***** válasza:
Lambdaszonda jó?
2017. jan. 29. 21:33
 2/8 A kérdező kommentje:
az miből derul ki ha rossz?
2017. jan. 29. 21:33
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Felejtsük már el ezeket a mutató alapú fogyasztásméréseket.

Tankold tele az autót,menj vele addig amíg majdnem ki nem fogy,majd tankold újra tele,és a megtett kilométer,valamint a rátankolt mennyiségből már kapsz egy használható adatot.Ha az is 11 liter lesz,akkor vissza lehet térni a kérdésre.

A mutató arra van,hogy nagyjából (plusz-minusz 10 liter) tudd mennyi üzemanyagod van,számolási alapnak nem jó.

2017. jan. 29. 21:38
 4/8 veterán vas ***** válasza:
90%

A 22liter, és a 200km konkrét adatok(lennének) csak azt nem tudod, hogy előtte mennyi volt a tankban sem azt hogy mennyi maradt.

Akkor meg mit számolsz, mihez képest?

Amíg a mutatót nézegeted addig teljesen értékelhetetlen eredményeket kapsz.

2017. jan. 29. 21:40
 5/8 anonim ***** válasza:

Diagnosztika. Ilyenkor átkapcsol egy általános programra, ami nem veszi figyelembe a Lambda szonda jelét.

De lehet ez akár normális is, kérdés hogy mekkora etapokat mentél. Nekem amikor -15 fokban 3 km-re jártam be a munkahelyre 1.8-as régi VW-val 12 éve, akkor Volt a fogyasztásmérő 18 literen is. Normál használatnál meg 10 alatt Volt mindig, hosszú úton meg akár 7 is Volt.

6/8 anonim ***** válasza:
nekem a termosztát hibája okozott 11 liter fogyasztást 100 km-n. Most 6.5 litert eszik 40 km-n, de azért mert hidegen használom kis távokra..
 7/8 anonim ***** válasza:
41%
Ismet valaki aki benzinszintmérő allas alapjan szamol fogyasztast...gratulalok!
2017. jan. 29. 22:44
 8/8 anonim ***** válasza:
1 hideg van,2 lehet h vizes benzint tankolsz. Én most a lukoilnál szoptam be. Nekem is elkezdett zabálni,betudtam a hidegnek mert műszakilag rendben van az autó. Tankoltam megint,és megint kevesebbet mentem el mint az adott összegből/literből elszoktam. Legutóbb másik kútnál tankoltam+50 km rel többet ment el az autó ,ugyanúgy 95 ös benzinnel,ugyanannyiért . Szar vizezett benzin is lehet az oka.
2017. jan. 30. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!