Kamionozasban a 24 oras ciklus hogy van?
Annyira tulbonyolitja mindenli akit kerdezek. Van valami 24 oras ciklus amitol mindenki be van rezelve, es mar engem is osszezavartak.
Eddig ugy mentem, hogy napi vezetes X ido aztan 11 oras pihi, es jon a holnap. Ez alatt azt ertem, hogy 9 10 vagy akar 5 ora vezetes ( meg a rakodas stb) 13 vagy 15 oras munkaido, 11 oras pihi es irany tovabb.
Valaki azt mondta, hogy holnap nem kezdhetek hamarabb, mint ma, mert 24 ora de sztem ez aromsag, mert tegyuk fel ma indultal reggel 7 kor vezettel 6 orat az delutan 1, jon a 11 oras pihi es meg varnod kellene + 7 orat hogy indulni tudj? Ez eleg hulyesegnek hangzik, en ugy tudtam a 11 ( vagy 9 ) oras piheno zarja a napi ciklust, es csak 15 oras munkaido eseten tolja at a ciklust masnapra a 11 oras piheno. Akkor hogy is van pontosan?
Félig jól tudtad, ha megvan a 9 vagy 11 óra pihenőd, akkor indulhat a következő nap.
Viszont ha 13 óránál hosszabb a munkaidő, akkor buktad a 11 órás pihenőt, mivel a pihenő teljes hosszának (illetve legalább 9 vagy 11 órának a pihenőből)bele kell férnie 24 órába.
Ö izééé, te vetted a GKI-t? :D
Szerintem nem ártana áttanulmányoznod az 561/2006-os EK rendeletet, mert az alapokkal sem vagy tisztában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!