Hogy van nektek beallitva a tükör a kocsiban (kép lent)?
Nekem is kb. 1.
De helyes vagy sem, városban sokszor érdekesebb mi van mögöttem közvetlenül, minthogy mi van két sávval arrébb. a 2-esnél a mögötte lévő autó fel sem tűnik abból a tükörből, pedig ha beraksz mondjuk egy mosógépet, akkor a belsőt el is felejtheted.
2 -es ,ez jobban mutatja a jobb oldali sávot,de kicsit a kocsi oldalát is látod.
De sok kocsiban lebillen tolatáskor a jobbtükör hogy a járdaszegélyt mutassa (franciák)
1
Tolatásnál jól jön, ha látom a kocsim szélét, végét.
Így van, ott a pont!
Ha viszont a kérdező tudni véli, hogy melyik a helyes, akkor nem értem mi értelme volt ezt még külön megkérdezni.
Hozzáteszem, hogy 18év/550.000km óta az 1-eshez hasonló beállítást használok 70% autópálya 30% város (Budapest) mellett és még semmi hátrányom nem származott belőle.
"Mindenkinek az a helyes beállítás, ahogy megszokta, szerencsére nem a megmondó emberek döntik el!"
Nem teljesen, ugyanis sokan hajlamosak az 1-esre beállítani (nekem is úgy van), pedig vezetéstechnikailag nem helyes, mert elég nagy holttér marad így, főleg nagyobb autóknál, ez pedig igencsak veszélyes lehet. Vezetéstechnikailag mindenképpen a 2-esst szokták ajánlani, tanítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!