Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen az első gyakorlati...

Milyen az első gyakorlati vezetési óra autóval?

Figyelt kérdés

2017. jan. 26. 19:10
 1/8 anonim ***** válasza:
31%

Majd, ha túl leszel rajta, elmesélheted milyen volt. :-)

Sok a variációs lehetőség, függ az oktatótól, a tanulótól, és a helyszíntől is.

Egyre inkább jellemző, hogy nem rutinpályán kezdik az oktatást, hanem közúton, de olyan helyen, ahol alig van forgalom, a tapasztalat az, hogy azzal a módszerrel gyorsabban lehet haladni, mert 10-15 óra rutinpályán gyakorlás után közútra kihajtva is kb nulláról kezdi a tanuló a forgalomban gyakorlást, mivel a rutinpályán semmi olyanra nem kellett figyelni, amiből a közúton azonnal lesz fél tucatnyi.

2017. jan. 26. 19:21
 2/8 anonim ***** válasza:
87%

Oktató- és tanulófüggő.

Én például egy gyér forgalmú utcán kezdtem, majd jobbkezes kisutcákat gyakoroltunk másfél óráig.

Viszont ha azt sem tudja a versenyző, hogy melyik a fék, akkor lehet, hogy üres parkolóban, vagy rutinpályán fog lezajlani.

Meg akkor vannak olyan oktatók is, akik ragaszkodnak a rutinpályához az első valahány órán, szóval:

majd meglátod...

2017. jan. 26. 19:23
 3/8 A kérdező kommentje:
Már vezettem nem egyszer. :) Szerintetek érdemes elmondanom,hogy vezettem már vagy csak rontók vele a helyzeten? Mert sokaktól hallom azt,hogy elmondták,hogy vezetett már...és az oktató Mr Pro.-ként tekintett rá,hogy neki már nem kell semmit megtanítani..
2017. jan. 26. 19:29
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
"Szerintetek érdemes elmondanom,hogy vezettem.." észre veszi azt az oktatód!
2017. jan. 26. 19:35
 5/8 anonim ***** válasza:
86%

Meg fogja kérdezni az oktató, nincs abból gond, ha már vezettél, csak nem akarj többet mutatni annál, amit valójában tudsz.

Az otthoni gyakorlásoknak általában az autó kezelésében van haszna, nem kell teljesen nulláról kezdeni, de még az sem biztos, hogy jól tanultad meg pl. a pedál kezeléseket, váltásokat (majd kiderül).

A szabályos közlekedés megtanulásában segít, ha az autó kezelése nem köti le teljesen a tanuló figyelmét, több figyelmet tud fordítani a kinti eseményekre.

A lényeg, hogy azt kell csinálni, amit az oktató mond, ne akarj nála okosabb lenni.

2017. jan. 26. 19:37
 6/8 anonim ***** válasza:
68%
Első kérdése ez lesz, hogy vezettél e már. Mondd, hogy igen, úgyis mindent elfog mondani az alapoktól, és hallgasd is szépen végig, ne okoskodj bele, hogy tudod, mert lehet van olyan dolog, amit tévesen tudsz (ez elég jellemző). Az első órán úgy fogod érezni, hogy nagyon jól megy a vezetés, pedig ez általában úgy szokott lenni, hogy a kuplungot is az oktató kezeli úgy, hogy te észre sem veszed. Amúgy én mai napig emlékszek az első órákra, nagyon jó érzés volt, hogy végre mehettem az autóval az utcán.
2017. jan. 26. 20:24
 7/8 anonim ***** válasza:
64%
Oktatód észre fogja venni, ha nem amondod, akkor is. álam is tudta, mivel nem volt gond se a váltással, se a pedálok kezelésével, se a kocsi útontartásával stb. Előtte már vezettem otthon, meg a telepen, beparkolgattam a 3,5 tonnásokat a trepphez stb.
2017. febr. 1. 11:42
 8/8 BiTOPro97 ***** válasza:

Mint a hete én is hasonló tapasztalatokkal, meg egy kis terepezéssel is, sok terepezéssel mentem oda, erdőgazdaságban, dombságban. magán területen, közútól elzárt részen, meg beállogatás teherrel, betolatás. Szóval oktató volt el, hogy két nagy ívben, balra kanyar is volt.

De anno 16 évesen pedálokkal nme volt gond de túl vállaltam magam. Igaz senki nem volt veszélyben. Már ott vagy, hogy kiderül majd, milyenek a képességeid, amiket fejleszthetsz, és milyen a vérmérsékleted.

2017. febr. 11. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!