Elmúlik? Holnap lessz az első gyakorlati órám b. kategoriás. Eddig is probálgattam a vezetést, mindig elfáradt a lábam. Remegett, elgyengült pár perc után.
A másik kérdésem lemaradt. Tényleg hátrány ősszel tanulni a vezetést?
Volt aki azt tanácsolta hogy ,halasszam tavaszig. Mások is igy gondolják?
Jó időben csontszáraz úton mindenki tud vezetni. majd jön az első tél.
Nem azt mondom, hogy biztos balesetezni fogsz, de ilyen körülmények között az oktatód tud adni tanácsokat hogyan vezess ideálisnak éppen nem nevezhető körülmények között.
És nem mellesleg, amilyen gyorsan halad a vezetés jó eséllyel kitavaszodik mire a vizsgára kerül a sor.
(Annak idején én is ősszel-télen tanultam. Egy kicsit se bántam meg.)
Elmúlik.
Tök mindegy, csináld meg minél előbb, mert jövőre lehet, hogy drágább lesz.
Ha forgalmi vizsgán hó lesz, az csak jó, lesz okod lassabban menni és húzni az időt.
Mindenképp jobb, ha most csinálod, ugyanis hó úgyis csak szökőévente hullik, egyéb hátránya nincs is. Inkább előny, hogy télen sokkal kevesebben csinálják a jogsit, és hamarabb megvagy.
Az hogy fárad a lábad, mondhatni normális. Nekem is így volt, egyrészt az izgalomtól, másrészt azért, mert nem vagy megszokva ezzel az üléspozícióval. Ma már én is levezetek 15 órát tempomat nélküli autóval úgy, hogy nem is fárad el éppen annyira a lábam. Te is megszokod majd, de ha mégis érzed, hogy zsibbad a lábad, vagy ilyesmi, akkor jobb megállni.
A láb elfáradása teljesen normális. Első alkalommal, mikor még tanultam, én is remegő lábakkal szálltam ki az autóból, nagyon elfáradt. Aztán második alkalommal ugyanez. És valahogy, ahogy haladtam az órákkal ez elmúlt. A lábizmaid nem szoktak hozzá ilyen fajta munkához, de ne aggódj, ez tényleg hamar elmúlik, mert megszokja a lábad. Mire a vizsgához érsz, már el is felejted, milyen az, amikor fáj a lábad vezetés után.
A másik kérdés kapcsán meg szerintem pont, hogy ilyenkor jó vezetni. Én nyáron tanultam, és ősszel vizsgáztam, aztán télen meg nagyon rossz volt menni utána. Ősszel és télen sok dolgot meg tudsz tanulni, sok fortélyt. Nyáron, tiszta időben minden gond nélkül elvezet az ember. De nyálkás, ködös, esős, havas időben egész más a helyzet. Hidd el, ha télen megtanulsz vezetni, lehet, hogy egy-két dolog nehezebb lesz, de az biztos, hogy utána bármilyen időben el fogsz tudni menni. :)
Nekem csak a bal lábam fáradt el parkoláskor, de az úgy, hogy remegett és begörcsölt nem egyszer :D Mire a vizsgáig jutottam (4 pótórát vettem), addigra teljesen elmúlt.
Egyszerűen fura, új fajta erőkifejtés az izmaidnak, majd megszokják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!