Mercedes A140 milyen pénztárcához való?
Szeretnék venni autót, és kinéztem ezt a Merci A140-et. Hát, mit ne mondjak. Igazi kis csajos autónak néz ki és teljesen beleszerettem a külsejébe. A belsejéhez annyira nem értek, ezért kérek véleményt. Megoszló véleményeket olvasok róla. Van aki szerint nagyon drága a fenntartása, mivel mégis csak egy luxusmárkáról beszélünk. Van aki szerint nem sokkal drágább mint bármely autóé, mivel ez a Mercédes legalja.
A kérdésem az lenne, hogy mennyi a fogyasztása? Sokszor kell szervizelni? Ha használtan szeretném akkor a régebbieket nézzem?
Olyan 300-350k körül láttam az árakat. Mennyire való ez egy átlag embernek? Vagy inkább a tehetősebb emberek válasszák ezt a kocsit?
Szervízköltséget, pontosabban anyagköltséget illetően azt javaslom, hogy ezeknek nézz utána, mivel vásárlás után minimum 10-15 ezer kilométer mulva szükség lesz egyes alkatrészekre (pl olajcsere):
motorolaj, motorolaj szűrő, légszűrő, pollenszűrő
fékbetét, féktárcsa, lengéscsillapító
Vásárlás előtt tudd meg, hogy mikor volt utoljára cserélve és mikor lesz esedékes a
- vezérlés
- nyári- és téligumi
- kupplung
cseréje,
mikor volt utoljára átnézve, karban tartva az automata váltó, a klímarandszer!
Mivel már régi a konstrukció, nagyon sok szervízben vállalják és korrekt módon el is végzik a javításokat, így érdemes rákérdezni az óradíjakra és normaidőkre.
300-400ezerért ne sok jóra számíts.
Itthon nem sok A-s Merci került forgalomba, amiket látsz, és tény, hogy viszonylag sokat lehet látni, azok nyugatról, használtan lettek behozva.
Ez önmagában nem lenne probléma, de átfut az autó a szokásos "nepper protokollon", követhetetlen a múltja.
Nézz meg német, osztrák hirdetéseket, hogy ott milyen áron kínálják az A-s Merciket, és mennyit futottak.
Nagyon sok a 200ezer kilométer fölötti futásteljesítmény, amiből, mire az autó Magyarországra ér, sokszor eltűnik a fele... és még néhány "apróság" is cserélve lehet (gumik, felnik, akkumulátor)
Az alkatrészek nem olcsók az autóhoz, meg kell fizetni a márkanevet is, és bizony nem kevés a problémás darab.
Néhány éve elég sokat böngésztem a hirdetéseket, olvastam véleményeket, s egy idő után feltűnt, hogy az A-s Mercik automata, fél automata váltóira kimagaslóan sok a panasz.
Egy vállalható állapotú A-s Merci ára 700-800ezer forint, és azok is 15 év körüli, sokat futott járgányok, semmi nem garantálja, hogy nem kell rá költeni jelentős összegeket rövid időn belül.
Szép autó, de akinél kérdéses a fenntartási költsége, jobb, ha nem ilyet vásárol.
Ezt az ipari hulladekot csak akkor vedd meg,ha kimerithetetlen anyagi haterrel rendelkezel.....magyarul jo vastag penztarcahoz valo!
En a helyedben nem keseritenem meg vele sem a sajat sem a szerelo baratom eletet
"Szerencsére szerelő ismerősöm van, és ha kell ő bármiben segít."
Elsőként pl. egy új szerelőt találni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!