Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Aksi garancia? Hogyan történik...

Aksi garancia? Hogyan történik ez?

Figyelt kérdés

Nincs 1 éve, hogy vettük az aksit a kocsiba, de 1 nap alatt lemerül. Visszavinném, amíg garanciális. A garancia papíron olvastam, hogy ha kiderül, hogy nem az aksi hibás, hanem a kocsival van gond, felszámolnak vizsgálati díjat. A kocsit megnézettem, hibátlan.

Úgyhogy megy az aksi vissza. Olyasmit is írnak, hogy ha az aksi problémás, akkor 15 munkanapon belül kicserélik.

Igazából a kérdésem arra vonatkozna, hogy ezt hogyan is csináljam? Mert az uram úgy képzelte el, hogy odamegy, kiveszi a kocsiból az aksit, kap egy újat, és megy vele haza :D Én meg úgy gondolom, hogy nem fog azonnal mást kapni, úgyhogy otthon vegye ki a kocsiból, üljön fel a buszra, és úgy vigye el.

Szóval hogy működik ez? Hogy kellene csinálni?

Bocsi a hülye a kérdésért, de első autó, nem régóta van meg, nincs tapasztalatom ilyesmiben :)

2017. jan. 23. 16:43
 1/1 anonim ***** válasza:

Ebben az esetben az eljárás a következő. Akku teljesen feltölt, az autón zárt ajtóknál nyugalmi áramfelvételt kell mérni. Ezt autóvillamosság szerelő pikk- pakk ellenőrizni tudja.

Amennyiben ez jó, az akkut el kell vinni az akkuboltba, ahol vetted. (amennyiben tesco, vagy ilyesmi, az szívás)

Amennyiben akkumulátor boltban vettétek, akkor ott jó eséllyel lesz terhelővilla, amivel egy pillanat alatt meg tudják mérni, nem zárlatos- e az akkumulátor.

Amennyiben az, akkor elvileg kell h kapjon újat a férjed, amennyiben a terhelővilla azt mutatja, h az akku jó, akkor kérheti a férjed a fellülvizsgálatot, ebben az esetben küldik szerintem fel az akkut a gyártóhoz, v importőrhöz, ahol kjomolyabban megvizsgálják. Itt indulhat a 15 nap. Amnnyiben ők is mindent rendben találnak, az azt jelenti, h mégiscsak a kocsitok szívja le az akkut, ebben az esetben a vizsgálati költséget rátok terhelik. Szerintem kb. így néz ki a helyzet.

H nem feltöltve viszitek vissza, akkor szintén nem fogna tudni azonnal intézkedni, mert feltöltött állapotban tudják csak terhelni a terhelővillával. Ha nem lehet feltölteni, akkor megint csak nem kapjátok meg egyből a cseredarabot, mert előbb ők is meg kell győződjenek róla, h nem veszi az akku a töltést.

2017. jan. 23. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!