Mi a véleményetek a holnap reggeltől életbe lépő smog riadóról?
Holnap reggeltől a 0.1.2.3.4-es környezetvédelmi osztályba sorolt autók nem közlekedhetnek Budapesten.
Na ez kb az autók fele, ha a Budapestre dolgozni bejáró vidékieket is ide vesszük akkor 100 ezreket érint negatívan, olyanokat akiknek 12-13 évesnél régebbi autójuk van.
Vagyis akinek régebbi autója van azokkal kibacnak, ők mehetnek dolgozni ahogy tudnak.
Az újabb autósok meg korlátozás nélkül autózhatnak.
Régen ezt ugy csínálták hogy egyik nap a páros másik nap meg a páratlan rendszámú autók mehettek.
Ugy igízságosabb volt.
Most gyakorlatilag a szegényebb munkába járó embereket büntetik, és a gazdagabb réteget akik délelőtt járnak "dolgozni" nem háborgatják.
Hajnalban dolgozni járóknak fontosabb az autó, mint akik 9-10 órára járnak be egy irodába.
Miért ilyen igazságtalan a Tarlós Pista?
Szerintem ez így egy igazi Fideszes megoldás...
Az emberek egyik felét szopatjuk igazságtalan döntésekkel, hogy megharagudjon a másik félre.
"smog" azmiaz?
A szmogriadó pedig csak egy dolog, pár éve csak ezért cseréltem le az autómat. A járgány nekem munkaeszköz, nem munkába járó eszköz, hogy aztán egész nap álljon valahol a város közepén.
Egyébként sok sok céges autó van Budapesten amiket érinthet ez a korlátozás...
Akkor ezek szerint vagy vegyenek egy új autót ezek a cégek gyorsan, vagy nem dolgozhatnak
Ez azért marha jó tényleg.
A Tarlós Pistuka is ezeknek az embereknek az adójából vetette magának az önkormányzati audiját.
Elég abszurd ez így azért.
rengeteg céges autó van amit érint a dolog, és amik ugymond termelik az államnak az adókat azzal hogy dolgoznak.
Szerintem lassan a "Sz ar húzza le a wc-t" (ahogy Hofi mondta volt anno)
Engem nem érint mert vidéki vagyok :D
Annak viszont szopás aki a város másik felén dolgozik.
Ez csak a belvárosra vonatkozik vagy a külső kerületekre is?
Mart ha pl valaki vidékről bejáró otthagyja a a kocsiját egy P+R parkolóban és tovább megy pl metróval akkor az úgy nem gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!