Miért ilyen nagy az autóm fogyasztása?
Sziasztok! A problémám tehát a következő. Van egy Chevrolet Aveo 1.4 benzines típusú kocsim(2006). Igaz, hogy általában télen nagyobb egy autó fogyasztása, de azért a 14 liter/100 km városban nem túlzás egy kicsit? Nyáron klíma nélkül 10 litert eszik. Már teljes mértékben körbejártam a témát.:
-minden évben friss olajat kap (5w30)
-a benzinből is mindig jó minőségűt tankolok.
-légszűrő cserélve lett
-folyadékszintek rendben vannak
-guminyomás rendben
-gyanakodtam még a lambdaszondára de elvittem számítógépes analízisre ahol kiderült, semmi baja nincs és a keverék is teljesen rendben van.
-ésszel vezetek, nem sportos a vezetési stílusom, figyelek a fordulatszámra váltáskor stb, hagyom gurulni üresben amikor lehet.
Egyszerűen nemtudom megérteni. Még novemberben is amikor autópályáztam 8.5-ös fogyasztást tudtam csak kicsikarni belőle. De így ez a 14-es fogyasztás nagyon brutális :D Ennyi erővel már egy V8-asom is lehetne. Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!
20
A gáz a jó megoldás annak aki belehajt 60km-t egy héten.
Daewoo nexia 1.5 tisztán városban 3 km utakra télen 10l-eszik nekem.
A 14 nagyon sok, nem szivárog valahol a benzin?
"figyelek a fordulatszámra váltáskor"
Konkrétan ez mit jelent?
"hagyom gurulni üresben amikor lehet"
Ez baromság.Amelett hogy veszélyes,fogyaszt is alapjáratit,míg motorféken 0-t.
Hogy mérted le a fogyasztást?
Kérdező,nem tudod mennyit fogyaszt az autód,mert nem mérted le.
Tankold tele,menj vele legalább 200-300 kilométert,majd tankolj rá ismét annyit h tele legyen.A rátankolt üzemanyagból és a megtett kilométerből már kapsz reális képet.
7.5 liter benzinnel,meg ilyen piti 50-100km periodusokkal nem lehet fogyasztást mérni.
A mutató meg arra jó,hogy tudd mikor tankolj,abból számolni semmit nem lehet.Mellesleg nem is lineáris a mutató.
Illetve ha ilyen 10 kilométereket jársz vele,ahol be se melegszik,ott triviális hogy sokat fog enni,de ilyen használatnál nem is figyeli az ember,mert lényegtelen.
2000-es fordulatnál váltasz?
Jézusatyavilág,és csodálkozol hogy sokat eszik.
Egy 1.4-es (szívó)benzinest 2000-nél visszaváltunk,nem pedig fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!