Miért ilyen nagy az autóm fogyasztása?
Sziasztok! A problémám tehát a következő. Van egy Chevrolet Aveo 1.4 benzines típusú kocsim(2006). Igaz, hogy általában télen nagyobb egy autó fogyasztása, de azért a 14 liter/100 km városban nem túlzás egy kicsit? Nyáron klíma nélkül 10 litert eszik. Már teljes mértékben körbejártam a témát.:
-minden évben friss olajat kap (5w30)
-a benzinből is mindig jó minőségűt tankolok.
-légszűrő cserélve lett
-folyadékszintek rendben vannak
-guminyomás rendben
-gyanakodtam még a lambdaszondára de elvittem számítógépes analízisre ahol kiderült, semmi baja nincs és a keverék is teljesen rendben van.
-ésszel vezetek, nem sportos a vezetési stílusom, figyelek a fordulatszámra váltáskor stb, hagyom gurulni üresben amikor lehet.
Egyszerűen nemtudom megérteni. Még novemberben is amikor autópályáztam 8.5-ös fogyasztást tudtam csak kicsikarni belőle. De így ez a 14-es fogyasztás nagyon brutális :D Ennyi erővel már egy V8-asom is lehetne. Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!
Úgylátom lassan fél éve hogy fennáll a jelenség,ráadásul a szakik is azt mondták hogy minden stabil a járművön.
Ez tényleg több mint érdekes.
Kérdés hogy mennyit autózol egy nap,valamint rendben van-e a termosztát-mert lehet hogy a hideg motorba locsolja a benzint az automata szívató
Itt a magas fogyasztás oka:
"Most van péntek, ezen a héten 60 km-t mentem."
Vagyis - egy gyors fejszámolás után - átlagosan egy utad 6 km. Hidegben ennyi idő alatt jó ha épp bemelegszik a motor mire leállítod. Mindezt városban előadva én nem csodálkoznék a 14-es átlagon!
Gondolom a fogyasztást se tele tankkal méred, hanem vagy a fogyasztásmérőre hagyatkozol ha van, vagy tippelsz. Heti 60 km-es átlaggal gondolom sose tankoltad még tele az autót, hiszen egy tank majd' két hónapig lenne elég.
Remélem, hogy csak trollkodsz kérdező!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!