Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jó tanácsok egy kezdő Ladásnak?

Jó tanácsok egy kezdő Ladásnak?

Figyelt kérdés

Próbálom minél tömören leírni az okát: A nagyszüleim nekem adnák a jó állapotban lévő 1200-es Ladájukat (VAZ-21013), miután meglesz a jogosítványom, mivel szükségem van egy autóra, hogy dolgozni tudjak a munkahelyemre menni. A jármű frissen lett műszakiztatva.

Jelenleg egy Opel Astrán gyakorlok, és tudom, hogy ég és föld a különbség közte és a Lada között (mivel utóbbiban nincs szervó [mármint ebben a modellben]), de csak erre futja jelenleg. (Ezt azért írom le, mert sejtem, hogy páran ezt felfogják hánytorgatni.) Körülbelül a forgalmi lejártáig vezetném, mert addigra csak összejönne egy jobb kocsira.

2017. jan. 20. 15:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%
Csak amennyit a sorozatos hibákra költesz majd,annyiból kijön egy jobb autó ára.
2017. jan. 20. 20:02
 12/15 anonim ***** válasza:
Hasonló helyzetben voltam én is 4 évvel ezelőtt. Egy Peugeot-n tanultam, majd 1 évet vezettem egy Opel Astra-t és ez után ültem át egy 2101-es Ladába. Ami már az első városon kívüli kanyarban feltűnt, hogy a Lada végre azt is csináltam amit én szerettem volna, az Opellal ellentétben (pedig kiváló állapotban volt az Astra is). Ladában szinte teljesen megszűnt az alul kormányzott nagy gázadáskor. Azóta sajnos el kellet adnom a Zsigulit. Most csak egy céges Peugeot 308-ast vezetek, ami kimondottan jó állapotban került hozzám, de sajnos a Ladától fényévekkel rosszabb, vezetési élmény tekintetében :(
2017. jan. 22. 18:33
 13/15 anonim ***** válasza:
23%
Nem csak vezetési élmény. Múltkor ment előttem egy ,felhúzott ablakoknál megfulladtam a benzinszagtól,arról már nem is beszélve h anyagilag aki napi 5 kilométernél többet használja nem éri meg vele foglalkozni. Le lehet pontozni,de nem normális vagy ladafanatikus aki ilyet még megvesz csak azért mert "lehet vele csapatni".
2017. jan. 22. 19:53
 14/15 anonim ***** válasza:
Havas csúszós úton finoman bánj a gázpedállal a kanyarokban. Érdemes hóban gyakorolni ha van egy nagy betonos placc, hamar kiismered és nem okoz meglepetést, főleg egy friss jogsisnak. A szervó hiánya sem hátrány, kompenzálva van az áttétellel és a nagy kormánykerékkel. A fékpedált is nyomni kell rendesen (nekem furcsa volt először), de hamar hozzá lehet szokni. Egyedül a fogyasztása hátrány, teljesítményéhez képest nagyon sokat eszik. Megtanulni vezetni tökéletes (te vezeted az autót, nem az elektronika), becsüld meg a nagyszüleid ajándékát.
2017. febr. 7. 16:51
 15/15 A kérdező kommentje:

#14:

Megfogom. Ne aggódj ;) :)

Amióta láttam a Dögkeselyű című filmet, azóta főleg :D

2017. máj. 7. 00:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!