Használt autót vásárolnék. Mit ajánlanátok?
Évente kb 30-35-40e kilométert mennék vele körülbelül, de ezt még nem sajnos látom előre :/. Nagyrészt városban. Szabadidőmben szeretnék járkálni az országban, felvidéken, illetve évente 1x 2x nagyobb útra is elmennék /4-5e km/. Ezért hezitálok, hogy dízelt vagy benzinest lenne érdemes-e venni.
Vidéken lakok, parkolással alapvetően nem hiszem, hogy túl sok probléma akadna :D viszont a garázs és a kapubeállóba való bejutás miatt a nagy autók kilőve /Skoda Octavia és társai/..
Eddig Fiat Puntot 1.6/Bravot 1.9, Ford Focust/Fietat, Opel Astrat/Corsat, VW Golf IV/V 1.9, Audi A3 1.9, Mazda3, illetve alfa romeo 147-est 1.6/1.9 nézegettem.
Szem előtt tartanám a felszereltséget is.
Lehet kissé finnyásnak tűnök, de ha már ennyi pénzt kiadok, nem szeretném ha pocsékba menne.
A felsoroltak közül kinek mi a véleménye? Vagy ha van esetleg valami hasonló kategória, amit kihagytam szívesem meghallgatom a lehetőségeket!
Mivel azt írtad, hogy a 30-40k km nagy része városban menne, akkor még attól is függ a benzin/dízel kérdés, hogy a városi használat folyamatos-e (pl futár/taxi) vagy megszakításokkal teli (pl háziorvos)?
Utóbbi esetben már nem javasolt a dízel, még a magas éves futás mellett sem.
Rosszabb városi útakra a Ford Focus jó választás a futóműve miatt.
A Mazdák sajnos rohadnak, nehéz rozsdamenteset találni.
Az Opelek szubjektíve fapadosak, a Golfokból meg egy idő után csak turbósat adtak. Az Audi szerintem nem éri meg az árát, az 1.6 benzines ráadásul eszik is, au olaszokhoz meg külön vonzalom szükséges.
Tehát a te felsorolásodból én a Focust választanám. A 4-5 ezer km-es utakat az is röhögve viszi, de az üléskomfortja ekkora távon már nem túl jó. Volt szerencsém Amsterdam - Bp távot levezetni Astrában is, szenvedős a kényelmetlenség miatt.
Corollában, Civicben nem gondolkoztál? Szívó benzineseik híresen megbízhatóak.
Munkába való járásra használnám főként, ami oda vissza kb 40 km. Plusz munka után elmenni ide-oda, bevásárolni ect.
Az alatt mit értesz, hogy az olasz autókhoz külön vonzalom szükséges?
A Civic nem túlzottan az esetem :/
A Corollát még nem nézegettem eddig.
Egy kis autó szinte soha nem olyan kényelmes, mint egy nagy, nem utazásra van kitalálva.
Garázsnál a hossz, vagy a szélesség a korlát? Csak azért, mert ha a szélesség, akkor az Octavia és a Golf közt 1 cm a különbség. Hosszra valóban nagyobb az Octavia, de praktikusabb is.
Évi 30000 km alatt a dízel kb. 200000 Ft-tal kevesebbet visz el üzemanyagban, ezt mérlegeld. Ennyit nem fog átlagban elvinni a szervizköltségre. Hátránya, hogy kellemetlenebb a motorhang, és nehezebb keveset futottat találni. Kevés alatt a 300ezer alattit értem. :) Ami az Octavia dízelre igaz, az a Golfra is, ugyanazok a motorok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!