Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A Simson S51-nek a generátora...

A Simson S51-nek a generátora egyen, vagy váltófeszültséget termel?

Figyelt kérdés
A hagyományos izzóknál ugyan mindegy, viszont én szeretném egy kicsit modernizálni az elektromos rendszerét.
2017. jan. 14. 02:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A 7805 kicsit karcsú lesz egy komolyabb LED-nek. Ha LED-ezni akarsz, akkor keress LED meghajtó áramkört, ami elméleti síkon áramgenerátorként viselkedik. Viszont mindezek előtt egy nagy kapacitást (akár akkumulátor formájában) raknod a rendszerbe, ami kisimítja a tápod.

6-os voltam.

2017. jan. 14. 14:43
 12/13 anonim ***** válasza:

Na most ha értenél hozzá akkor eleve nem egy radiátort raknál bele hanem pwm szabályzással lévő vezérelt egyenirányítás 4db félvezetővel mint a diódás gréchíd de vezérled őket hogy csak a szinuszból annyit engedjen át amivel a kimenet megfelelő lesz.

Nézz meg akár egy felsőkategáriós autóserősítőnek a belső tápját hogy a 12ből hogy csinálnak +-60voltot!

Nekem ami van pioneer végfok ott kondi nélkül is tök stabil a +-60volt a belsőtápjának kimenetén pedig a 12volt alapjáraton ugrál basszusra és semmi "izomkondi" kincs mellérakva mint a sok bojrészernek.

2017. jan. 14. 17:36
 13/13 A kérdező kommentje:

Ebből a ledből lesz 7 db első világításnak: [link]

Az 1.5A-es 7805 csak elbírja azt a 120mA-t

2017. jan. 14. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!