Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A Simson S51-nek a generátora...

A Simson S51-nek a generátora egyen, vagy váltófeszültséget termel?

Figyelt kérdés
A hagyományos izzóknál ugyan mindegy, viszont én szeretném egy kicsit modernizálni az elektromos rendszerét.
2017. jan. 14. 02:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Ne modernizáld az elektromos rendszert ha még azt se tudod megállapítani, hogy nincs generátora!

Sőt még azt se hogy egyen vagy igyon vagy váltó feszültség.

2017. jan. 14. 02:39
 2/13 anonim ***** válasza:

Hú haver! Te tényleg ne nyúlj hozzá, ha ennyire sötét vagy a járműszereléshez!

1. A generátor mindig váltakozó feszültséget termel, amit aztán a járművekben, diódák segítségével alakítanak egyenárammá.

2. A dinamó termel egyenáramot. Emlékeim szerint a simsonban is valami hasonló van.

El nem tudom képzelni mit akarsz modernizálni egy simsonon. Hacsak nem valami gagyi ledes kacatokkal akarod telepakolni...

2017. jan. 14. 05:55
 3/13 anonim ***** válasza:
Itt a baj már nem kevés...
2017. jan. 14. 07:08
 4/13 anonim ***** válasza:
Mit csináljon a gyerek ugyebár télen,a garázsban...XD
2017. jan. 14. 07:32
 5/13 anonim ***** válasza:
A Simson lendkerékmágnesei váltakozó áramot produkálnak. A töltőtekercs áramát a feszültségszabályzó egyenirányítja, a többinél ilyen nincs.
2017. jan. 14. 08:13
 6/13 anonim ***** válasza:
A generátor mindig váltóáramot termel.
2017. jan. 14. 08:49
 7/13 anonim ***** válasza:

a szimó generátora váltóáramot termel(úgy mint Paks), amit dióda egyenirányít a töltéshez.

Dinamót évtizedek óta nem alkalmaznak (új)járműveknél

2017. jan. 14. 08:54
 8/13 anonim ***** válasza:

Addig oké, hogy váltó de nem "klasszikus generátor", mert ugye külön tekercsek vannak külön körökre.

Fejből már nem emlékszem hogy melyik tekercsről mi megy de emlékeim szerint egy a gyújtás egy fényszóró és egy a maradék talán? Indexeshez kellett aksi meg asszem volt egy soros dioda az aksi töltéshez? Tudja a fene rég láttam simsont.

Eleve mivel terheletlenül a tekercsek feszültsége nagy fordulaton üresben megpörgetve simán 50volt is lehet így kellene egy szabályzó is. Tekercsekből is volt több féle menetszámú és a rossz menetszámúnál van hogy vagy alig ég az égő vagy kiég odapörgetve.

2017. jan. 14. 11:32
 9/13 A kérdező kommentje:
Az első válaszolók nem tudom hogy jutottak el attól a ténytől, hogy nem tudtam milyen feszt termel addig, hogy nem értek l*szart a járművekhez...taps taps. A járművekhez nem is értek, de az elektronikához igen. Mivel N-es Simsonom van, igy nincs benne egyenirányító, azt én fogok belerakni, és nem kaki egyutasat, hanem kétutas egyenirányítót, és egy 7805-ös stabilizátor IC-t, ami egy Led lámpát fog táplálni a jelenlegi helyett. Tervezek még mást is belerakni, és nem, nem kínai utángyártott vackokat
2017. jan. 14. 12:38
 10/13 A kérdező kommentje:
Az értelmes válaszolóknak köszönöm a választ.
2017. jan. 14. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!