Milyen nyerges vontatót vegyek billencs munkára?
Homok és sóder szállítás napi 500km kell menni!
Vagy tudtok valami kamionos fórumot ahol utánna tudnék olvasni az egyes márkáknak és tipusoknak!
Itt a sok óvodás, aki nemhogy billencset nem vezetett, de még jogosítványuk sincs!
scania, scania, +1 scania....
Hagyjuk már ezt a scania hülyeséget... ezek ovisoknak, meg az ovis szintet meghaladni nem képes sofőröknek a dumája.
Ha billencsezni akarsz, akkor eleve olyan vontatót keress amire a hidraulika rendszer fel van már szerelve! A második legfontosabb dolog, a saját tömeg! A billencses munkánál az elszállított motyó tömege után fizetnek. Ha veszel egy csiricsáré kocsit, haszontalanul nagy motorral, akkor a saját tömege fog nőni a kocsinak, értelemszerűen az elszállított áru mennyiségének a kárára. Akár egy tonna különbség is lehet vontató, és vontató között. Nálunk most került eladósorba egy 440-es MAN TGX. Olaszországba hordtunk vele gabonát. 26500 kg hasznos terhet tud vinni legálisan. A DAF-ok pedig csak 25600-at, mert majdnem egy tonnával nehezebb az önsúlyuk az MAN-nél.
A harmadik dolog, a pótkocsi. Ha sódert, homokot akarsz szállítani, akkor az acélplatós előnyösebb, mert kevésbé sérül, és kopik.Kb. 30m3-es puttony elég. Gabonánál az alumínium platós a jobb, mert az sokkal könnyebb az acélplatósnál. Ennek a kapcitása 50-55 m3-es legyen legalább.
Nyugi, én vezettem már kamiont nem is egyet, és pont azért mondtam a Scaniát, mert az legalább picit élvezetes is, ha már erre költi a pénzt.
A súlyban igazad van. De ezzel az erővel egy szar Renault Premiumot kéne vegyen, mert azt hiszem, az a legkönnyebb. De ilyet csak a nagyon spórolós cégek csinálnak, ha az ember magának veszi, csak nem szivatja magát ilyesmivel.
A DAF az tényleg jó, de ha már belefektetsz, akkor miért ne legyen egy igazán jó kamion?
Amúgy mindegy is, a kérdés sem túl reális szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!