Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót vegyek (többi...

Milyen autót vegyek (többi leírásban)?

Figyelt kérdés
Egyedül vagyok, nincs család, a lényeg az lenne, hogy ne egyen sokat, meg ne legyen hozzá baromi drága az alkatrész, meg legyen megbízható. Igazából tudom, hogy hülyén hangzik, mert ilyen autó nyílván nem létezik, amihez minden olcsó, de mégis milyen jellegűt tudnátok ajánlani, egy spóroló huszonévesnek? Ami fontos, hogy legyen benzines, legyen 5 ajtós, meg jóformán ennyi.

2017. jan. 9. 08:49
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igazából jelenleg egy 2003-as 1.0-s Opel Corsa C-m van, 140.000 km-rel. Nem eszik sokat (100-on kb. 5 liter), na meg igazából csak munkába járásra használom, meg néha ide-oda elszaladok vele (átlagban napi 35-40 km), szóval amire kell, arra teljesen elég. Kíváncsi voltam, hogy milyen modellek vannak még, amiket valamilyen szinten összehasonlíthatok ezzel. Egy gondja van neki, hogy 2 éve tele volt a motor olajsárral, akkor vezérműláncot, hengerfejet, meg minden ezekhez társuló dolgot kicseréltek benne. Nem maszeknál csináltattam, így 100 ezer felett volt a javítás. Kb. egy fél éve előjött nála az olajszivárgás. Lelett mosva a motor, szelepfedél tömítés lett cserélve, aztán 1-2 hónapra rá megint olajos volt a blokk. Most télen nem "tudom" megcsináltatni, senki se vállaja, a munkahelyi 1 hetes leállás alatt otthon volt a kocsi. Mikor tegnap arrébb álltam vele, ott volt alatta az olajfolt. Ha most meg kell bontani a motort a tömítések cseréje miatt, és megint lesz valami baja, tuti, hogy magamhoz nyúlok. Ezért is voltam rá kíváncsi, hogy milyen modellek jöhetnek még szóba, ha netán eladnám.
2017. jan. 9. 12:57
 12/14 anonim ***** válasza:
Opel motorok típus betegsége, hogy enyhén köpik az olajat, de az ég világon semmi gondot nem okoz, max nem szép a látvány, ha sokáig nincs kipucolva a motortér, de ezzel kár szervizbe rohangálni... nincs annak semmi baja.
2017. jan. 9. 13:01
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Én nem cserélném le a Corsát. A nejemnek volt (engem hónaljban kicsit szorított), és agyonüthetetlen jószágnak bizonyult. Nekem korábban Astrám volt, és az is a kopó alkatrészeken kívül szinte semmilyen szervizmunkát nem igényelt. (Na jó a tankját kétszer sikerült kilyukasztanom, de az már az én balfäszságom következménye volt.)
2017. jan. 10. 12:35
 14/14 A kérdező kommentje:
Igazából tényleg jó. Nem is hiszem, hogy elakarom én ezt annyira adni. Bár az előző tulaj szerintem nem nagyon foglalkozott vele, mondjuk ez benne van a pakliban minden használt autó vásárlás előtt.
2017. jan. 11. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!