A magánparkolós táblát figyelmen kívül hagyhatom?
A barátnőm utcájában valakik (gondolom a szomszédok) kiraktak ilyen rendszámos magánparkoló táblákat. Nem igazán érzem jogosnak, hogy kisajátítják az utcát. Tehetnek bármit jogilag, ha odaparkolok?
Ezek a táblák távolról sem kresz táblák, szóval én úgy vélem nem is tilthatják meg a parkolást számomra. De azért megerősítést várok tőletek.
A hely ismerete nélkül sem megerősíteni, sem megcáfolni nem lehet azt, hogy ott mi a helyes.
A kitáblázás valószínűleg nem szabályos, de lehet az sem lenne szabályos, ha (akár tábla a tábla ott léte nélkül) ott parkolnál.
KRESZ:
Járművel megállni, ill. várakozni kétirányú forgalomra alkalmas úton, ha a közúti jelzésekből más nem következik:
- csak az úttest menetirány szerinti jobb szélén (az úttest széléhez 30 cm távolságon belül), azzal párhuzamosan, egy sorban szabad.
Kiépített parkolóhely hiányában az úttest melletti parkolásért büntethetnek, nem szükséges külön tiltó táblát elhelyezni.
Én biztosan nem állnék oda. Ezek a macskajancsik vagy sokat képzelnek magukról, és semmibe veszik az embereket, vagy bérlik a területet(ekkor fel kellene tüntetni az engedélyszámot)
Érdekelne, jártak-e arra közteresek? és intézkedtek-e, vagy hagyták korpásodni a hajukat.
Ha figyelmen kívül hagyod a (jogtalan)kiírásokat, érhet néhány meglepetés...
hiányzik az neked?
nem?
naugye.
(a mellettem lévő szomszéd is ilyen, védi a területét...ha valaki odaáll, balhézik..súlyosbító körülmény, hogy évek óta nincs autója. )
Ha két háznyira meg tudnék állni, akkor nem érdekelne az egész. Az a baj, hogy az utca háromnegyede ki van táblázva és a szomszéd utcákban nem lehet megállni, kb. 5-10 perc séta a legközelebbi hely, ahol meg lehet állni. Elég bosszantó, amikor ott a sok hely, de mindegyiknél ott a tábla, szóval sétálhatok.
Ez egy keskeny, de kétirányú utca, az egyik oldalon közel vannak a házak az úttesthez, így ott nem lehet megállni, a másik oldalon egy bekerített üres telek van és előtte egy kocsiszélességű földes sáv az úttest és a kerítés között. Ezek a helyek vannak kitáblázva. Engedélyszám nincsen rajtuk, csak rendszám.
Közteresek nincsenek a településen, ez egy kisváros, annak is egy külsőbb része.
Érhet néhány meglepetés?
De mi, kiszúrják a gumit?
És ha én nem tudnék magyarul és nem tudnám mit jelent a magánparkoló abc-123, akkor hogy várható el tőlem, hogy ne álljak oda?
Szóval, ha nem bérlik a területet, akkor a macskajancsik haragján kívül mástól nem kell tartanom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!