Van és ha igen mekkora a különbség e között a két olaj között?
Elvilet mindkettő 10w40-es, az első Castrol a második a General Motors hivatalos olaja. Astra G-be tölteném, a gyártó egyébként az utóbbit javasolja.
Úgy tudom nem gané a mannol. Opel motor árakban nem vagyok otthon. Az olajfogyasztást nehéz megmondani. Valahol azt olvastam, hogy kétféle kódú 1.6 létezik, és az egyik (X-es?) hajlamosabb az olajfogyasztásra. Szerintem a másik 1.6 belemehetne, mivel típusazonos, teljesítménye ugyanakkora. De erre azért rá kéne kérdezni. Ha eszi is a másik az olajat, elrepedve talán nem lenne. Vagy ez csak találgatás? Nem lehet, hogy csak gyűrű gond? 3 év alatt szerintem nem fogja elfosni magát egy vastagabb olajtól, és akkor eladod aprópénzért valakinek, vagy betolod a bontóba.
Azért öröm olvasni, hogy nem mindenki akarja átverni a másikat a haszon reményében. Épp használt autót keresek, és nagyon rossz tapasztalataim vannak magánszemély tulajokkal is.
"#7: Mennyire jó az a Mannol olaj? Nem tudom bele merném-e tenni, GM-es azért csak a gyári olaja, okosabb lenne arra váltani nem?"
Mert a motor felismeri a gyári olajat és nem fogja enni... :D
Teljesen jó a mannol olaj, 10W40-esből 5 litereset már kapsz 3800-ért, arra hogy megegye tökéletesen megfelel.
X16ZEP.ért nem kell angliába menni, facebook >Opel adok-veszek kiírsz egy "keresek" hirdetést és egy napon belül garantáltan lesz itthon bontott motor.
Én először megnézetném a motort egy másik szerelővel. Kívülről ember nem mondja meg, hogy ott repedés van. Lehet megúsznád egy szelepszárszimering garnitúrával..
Egy bontott motor is lehet rossz, de azért ennyire csak nem :)
" Az 5W sokkal drágább, mitn a 10W és amúgy is ezt szokták ajánlani idősebb és olajfogyasztásra hajlamos motorokhoz."
Majd egyszer kérdezd meg, hogy miért ajánlják ezt. Garantált, hogy nem fogják tudni megindokolni. 300-400 000km+ -os kocsikba is raknak 0W30-at és 5W30-at.
Ha nem gyilkolod és úgy is ilyen látványosan eszi az olajat, akkor ott valami tömítettségi gond lesz szerintem.
#13: Úgy értettem az olajat, hogy van-e olyan minőségű, mint a GM. Annyit még elfelejtettem írni, hogy gyorsításnál 2-3-as sebességi fokozatban kalapaló, recsegő hang jön a motorból. Ezért is gondoltam a repedésre meg autószerelő gondolom, lehet persze tömítés is a franc se tudja. Az a baj, hogy szét kell ahhoz is szedni a motort. Majd rá fogok kérdezni a szerelőnél, az a baj, hogy mostanában sokat költöttem rá. Tavalyi évben 100 ezer, idén még lesz 60 ezer! :D De idővel talán rászánom magam, addig is akkor tolom bele ezeket az olajakat(Mannol vagy GM). Köszönöm mindenkinek a tanácsot, hasznosak voltak! ;)
Ui.: Te az a John Mclane vagy aki a 444-en is gyakran írogat? :D
"Ui.: Te az a John Mclane vagy aki a 444-en is gyakran írogat? :D"
Nem én vagyok. Valaki biztos szintén sok Die Hard-ot nézett :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!