Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ilyen áttekinthetetlenek...

Miért ilyen áttekinthetetlenek az alkatrészes webshop oldalak?

Figyelt kérdés

Egy VW-hez kellene kb. 10 féle alkatrész. Kb 6 oldalt néztem, de egyikben se találom meg normálisan azt amit keresek.

Más kifejezéseket használnak ugyanarra. Kép a legtöbb esetben nincs, vagy másik termék képe van kinn vagy csak valami ábra. A termék leírás sem egységes még az azonos kategóriákban sem.

Hiába állítóm be a konkrétan az autót a vele nem kompatibilis elemeket is ugyanúgy listázza. A felajánlott helyettesítő terméket nagy része már ránézésre se jó az autóhoz, de a specifikáció se stimmel.

Magyarul nem felhasználóbarát egyik se.

2017. jan. 5. 09:17
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Ha érdeklődök nálunk email-ben, akkor is csak valami felületes választ kapok mindenhol. Mintha nem is autó alkatrésszel foglalkoznának. Nem ismerik a termékeiket és alapvető dolgokkal nincsenek tisztában.
2017. jan. 5. 09:20
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Az autóalkatrészes webshopok leginkább tájékoztató jellegűek, információ jelleggel bírnak (mondom ezt most már több mint 20 év autóalkatrész értékesítői gyakorlattal).

Sajnos nem minden alkatrészt lehet azonnal egyértelműen beazonosítani, sokszor még alvázszám alapján sem (azt is emberek viszik fel az adatbázisba, hiba előfordulhat).

A megnevezések eltérnek, mint ahogy az autótulajok sem mindig ugyanúgy nevezik ugyanazt az alkatrészt (fékbetét- fékpofa, kuplungszerkezet-nyomólap, talpasgömbfej- talpascsapszeg-trapézgömbfej-alsó gömbfej stb., stb. stb.)

Plusz jó néhány alkatrész megnevezése az egyéb katalógusokból átvett, magyarra fordított verzió (pl. kormány-csapágyazás, ami általában lengőkar szilentet takar).

Ábrákat, fotókat szintén külső adatbázisokból vesznek át,

sokszor csak sematikus ábrák vannak, sokszor az se.

A helyettesítő termékek listája az tényleg nagyon gáz tud lenni, fenntartásokkal és körültekintéssel kell fogadni (ahogy te is tetted). Ennek is meg van az oka, de ebben nem mennék bele. :-)

2017. jan. 5. 10:41
 3/12 anonim ***** válasza:
74%
Bemész az alkatrészboltba és kész, nem jössz ide puffogni. Vagy tudok még jobbat. Csinálsz egy alkatrész webáruházat ahol minden klappol, komoly piaci rést tudnál lefedni.
2017. jan. 5. 11:11
 4/12 A kérdező kommentje:
Kb 7 alkatrészboltot kerestem fel, de ott még rosszabb a helyzet. Drágábbak az árak és mindenfélét rá akarnak tukmálni az emberre jó lesz alapon.
2017. jan. 5. 12:21
 5/12 anonim ***** válasza:
24%
Bemész egy márkaszervizbe és a gyári cikkszám alapján tutira azt kapod ami kell.
2017. jan. 5. 12:38
 6/12 veterán vas ***** válasza:
82%

Mindig magam vásárolok alkatrészt. Boltban, mert szeretem látni hogy az-e ami kell, és ha van, akkor már viszem is. Nincs netes rendelés, nem áll az autó szétszedve, nincs olyan, hogy "valaki" elnézte, és nem várok a postára.

Jah, és mi az, hogy rádtukmálnak? Nem ismerkedni vagy alkudozni megyek az üzletbe, hanem alkatrészért. Ha van viszem, ha nincs, akkor nincs miről beszélgessek.

Márka, típus, évjárat, ccm, alvázszám. Ezek kellenek, na és persze az alkatrész pontos neve. Ha nem tudod, vidd magaddal a rosszat. ;)

2017. jan. 5. 12:42
 7/12 A kérdező kommentje:

Boltban legalább kétszeres áron mérnek mindent. Azt ami egyből van (és emiatt drága) azt akarják gyakran rádumálni az emberre.

Webshopban ugyanannyiért már márkásat is kapni.

2017. jan. 5. 12:50
 8/12 A kérdező kommentje:

A másik meg hogy mindenre azt mondják, hogy jó minőségű, német/olasz gyártmány meg hasonlók és mikor magam ellenőrzőm akkor a terméken Made in Poland meg hasonlókat találok. Magyarul jobbnak próbálják beállítani, mint amilyen valójában.

Rendszámtábla keretet kerestem és mindenhol csak gagyit lehetett kapni azonnal, sok bolt olyat árul csak amin a saját reklámjuk van. A szemeikkel láthatóan lenéznek amikor a megmutatott termék nem tetszik és nem vásárolom meg.

2017. jan. 5. 12:56
 9/12 A kérdező kommentje:

Nem szeretem azt a légkört. Egyből jó áron sosincs ott semmi, néha még kicsit arrogánsak is.

Többször voltam már és néha már én érzem magam kényelmetlenül, hogy nem tudják kielégíteni az alap igényimet sem. Az eladó hiába fáradozik.

2017. jan. 5. 12:59
 10/12 veterán vas ***** válasza:
90%

Rendszámtábla tartó keret.

Ez szép példa volt. :D

Bármelyik autósboltban 1000Ft-ért kapsz egy párat.

2017. jan. 5. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!