Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Audi A3 8p 2003 pd elem hiba...

Sanya27 kérdése:

Audi A3 8p 2003 pd elem hiba állitolag, valami szaki a láthatáron?

Figyelt kérdés
Hiba jelenség oka az 1es henger dadog, azóta mióta meg lett hengerfejeztettve, a blokkbol csöpög a gázolaj, s a tanknál a magasnyomású le levegősödik. Aki jártas a 2.0 pdtdi motoroknál az jelezze a segítségét.

2017. jan. 4. 10:49
 1/9 anonim ***** válasza:

Valahol tömítési gond lesz szerintem.

Bár azt nem értem: "a blokkból csöpög a gázolaj" onnan csak az olajnak van lehetőség csöpögni, a gázolajnak nem lenne szabad kijutnia a hengerfejbe.

Szerintem vidd vissza oda ahol a hengerfejet csinálták, mert valami nem kóser azzal, főleg ha ez a probléma rögtön utána jött elő.

2017. jan. 4. 11:13
 2/9 A kérdező kommentje:
Reménykedek benne hogy pd elem tömítés a baja és ott átereszt, elmegy a nyomás
2017. jan. 4. 11:43
 3/9 anonim ***** válasza:
De azért frissen összerakott hengerfejnél eléggé szégyen, hogy szarul lett összerakva.
2017. jan. 4. 12:24
 4/9 anonim ***** válasza:

Először is. Pd- nél nincs magasnyomású szivattyú. A tankban az elektromos tápszivattyú van, ami előre nyomja a gázolajat a hengerfejbe.

Másodszor pedig, a hengerfej furatain át kapja az üzemanyagot a Pd elem, ez "O"- gyűrűvel van letömítve. H ez szerelés során sérül, kicsipődik, a gázolaj nyomása el fog veszni, ami azt eredményezi, h a pd elem nem kap elég gázolajat, ami tönkre is teheti. Továbbá a gázolaj a motorolojba fog ts

2017. jan. 4. 12:58
 5/9 anonim ***** válasza:

Fog távozni, ezzel higítva azt.

Gondolom nől az olajszinted is.

2017. jan. 4. 12:59
 6/9 anonim ***** válasza:

Melyik maaarha szerelte így össze neked?

Vidd el másik szervízbe és az ottani számlát az első szerelőn követeld!

2017. jan. 4. 13:30
 7/9 anonim ***** válasza:
#4 magasnyomású nincs, de van egy segédpumpa ami eljuttatja a gázolajat a pd elemekig, gázolajszűrő cserénél ezzel tudod légteleníteni is az üzemanyag rendszert.
2017. jan. 4. 13:35
 8/9 anonim ***** válasza:
#7 olvasd el még egyezer, mit írtam. :)
2017. jan. 4. 13:58
 9/9 A kérdező kommentje:
Próbáltam légteleníteni, azaz szűrőt is cseréltem,de az kizárólag ok, mert ha egy teljes napot áll úgy indul be ba 4x ráadom a gyujtást, mert addig csak bugyborékol a szivattyú (van bőven a tankba)
2017. jan. 4. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!