Benzines autót érdemes indulás előtt járatni?
Nem.
A járatással annyit érsz el,hogy a normális melegedési időhöz hozzátevődik az az idő,amíg alapjáraton járt.
Előbb nem melegszik be tőle,cserébe jóval több időt tölt az autó hidegüzemben.
#1 dízel autót 3-5percig járatni, minek? semmit nem fog melegedni alapjáraton. El kell vele szépen indulni 1500-2000fordulat között tartani a fordulatot és kész. Olajnyomás van -> kenés van, ilyenkor nem kell padlózgatni mert akkor tényleg leesik a turbó, de az se jobb hogy alapjárat körül használják a dízelt míg nem üzemmeleg.
Szerintem a benzinesnél is hasonló a helyzet. Indítás után várni kell egy pár másodpercet míg az olaj eljut mindenhová és utána finoman elindulni.
dízelt nagy hidegben picit azért kell járatni, mert a hengerfején nehezebben alakul ki az egyenletes melegedés minimális terhelésen is!
Benzinesnél nincs ilyen gond.
Legjob minél leőbb elindulni és finoman terhelni épphogy ésszel, hogy hamar melegedjen a benzines.
Ha a dízellel is egyből elindulsz ugyan ugy jó mindennek kivéve a hengerfej tömbnek, sajnos a dízelek hengerfejnél sokkal másabb a hőterhelés!Benzinesek egyenletesebben feltudják melegíteni.
Nekem dízelem van, de 1 percnél tovább nem szoktam ketyegtetni álló helyzetben. Utána közepes 1800-2000-es fordulaton használom, a kigyorsításokat kis gázpedálállással elnyújtva oldom meg, amíg be nem melegszik. Így használom 265.000km óta, a motor, turbó bontatlan.
Egyébként itt egy cikk, pont erről: [link]
Sose melegítem, beindítom, indulok egyből.
Nem is érdemes, csak a benzin megy vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!