Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Bmw e30 hétvégiautó project?

Bmw e30 hétvégiautó project?

Figyelt kérdés

Most vettem egy egész tűrhető bmw e30 coupet 320i és szeretném megszinálni hétvégi autónak?!

Szoval teljesen le lesz csupaszítva kilakatolva ahol kell (ismerősőm lakatos ezért ez a része le van tudva) kap egy teli fényt egy fk sportfutóművet és e34 nagyfékeket

szoval nem olyan boyracer kocsi lesz ami megy meg füstől de megálni már luxus!! Motort pedig egy e32 735iből néztem ki manual valtóval ami kapna egy szintert plusz csinaltatnék kardánt és nagyházas sperr diffire gondoltam

De a motorral nem tudom mit kéne csinálni nem szeretnék 1000lóerőt de én új dugazyukra hajtókarokra hengerfej sikolásra gondoltam de öszintén megmondom nem értek ehez a motorhoz csak ez könyebben beépíthető mint egy v8 és nem is olyan feltűnő ha valaki épített már ilyet? Az kerem ossza meg velem a tapasztalatát!

Okoskodok vitakeltők kiméljenek tapasztalt hozzáértők viszont zaklasanak d:

2016. dec. 30. 18:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Az a baj ezzel - szerintem - hogy szétdurrantod az öreg M30-at, új dugó, síkolás, hajtókar, csapágyak, hengerfejtömítés bla bla bla ez mind pénz, pénz, pénz. Egy 6 hengeres síkolása, új szelepvezetők, szelepszár szimeringek, szelepek becsiszolása vagy 50 000 önmagában ( legalábbis ott ahova én járok).

Miért nem nézel valami modernebb motor kicsit drágábban , amivel nem kell gürcölni. Az M54-ből van 228 lovas,ami majdnem ugyanannyi mint az E30 M3 volt anno és semmit nem kell rajta faragni belül.

Van annyi behozott E39 és E46 hogy biztos találni emberi áron olyat amit csak be kell faragni a kasztniba.

2016. dec. 30. 18:17
 2/12 anonim ***** válasza:

Nem papírozod le a motorcserét, akkor megint a rendőr lesz a hülye?

M30 blokk szakszerű generálja nem jön ki 500eFt alatt!

Miért pont FK? Van ennél a gagyinál sokkal jobb futómű, másik az utcára felesleges pálya futómű.

Vegyél egy gyári e36-M3 -t. Az erős, elérhető árú(amiket leírtál ahhoz képest) és nincs cumizás se vele meg legális papíros.

2016. dec. 30. 18:47
 3/12 anonim ***** válasza:
A rendőr általában szemre nem mondja meg, hogy melyik hat hengeres van benne. Akkor gázosabb ez, amikor egy 316i,318i-ben van 6 henger, azt már cinkesebb kimagyarázni :D
2016. dec. 30. 19:18
 4/12 A kérdező kommentje:

1 válaszoló köszi

Igazad is lenne egy jo m54b30hoz hozzá se kellene nyulni max kapna egy motorvezérlő átírást és jónapot de nekem az m30 az egy ilyen berögződés. a hangja az nálam a best meg az egész motor olyan egyszerű mint a fakocka és mégis milyen jó és egész megbîzható

2 válaszoló köszi

Az e36 bódéja nagyon nem jön be az m3 pedig ami számomra elérhető az max 3-3.5m és annyiert kitudja milyet kapni lehet kell rá költeni lehet nem. Az sem mellékes hogy m alkatrészek tripla annyi mint a sima és azért ez már ne az m30 motor szint egy dupla vanosos m50s32 azért az más kategoria és amit te csinálsz kocsi az csak a tiéd az másnak ugy se jó mert az az én szám ize szerint letr megcsinálva

Mindketőtőknek ment a zöld

2016. dec. 30. 19:26
 5/12 anonim ***** válasza:

És jön egy baleset, aztán a rendőr meg kárszakértő, stb...

Vagy lelép valaki eléd a járdára, te elbambulsz, de neki túlbuzgó ügyvéde van...

Véletlen kifogsz NKH kocsit útmentén(egyre több lesz!)

2016. dec. 30. 19:26
 6/12 A kérdező kommentje:

3 válaszoló

Csak annyi hogy rátapintottál a lényegre! normál laikus ember mondja meghogy m20b25 vagy m30b35

4 válaszoló igazad van azért nem is merem beválalni az m60b30-at de mint irtam hétvégi autó lesz szoval nem nagyon fog a városban araszolni arra ot van az 528i

És köszönöm hogy nem itt a forúmon megszokott proli modon mondtad el véleményed hanem kultur ember modjára!!!!!! Mindketőtőknek megy a zőld

2016. dec. 30. 19:37
 7/12 anonim ***** válasza:

Papírozz bele egy m20b25-öt és kész, ahoz a közel 1tonnás kasznihoz elég a 170-200 ló amit az a motor tud.

Szerintem bőven elég a gyári motor is bele, itt egy magyar példa:

https://www.youtube.com/watch?v=ZOhaqMG5dB0

2016. dec. 30. 19:49
 8/12 anonim ***** válasza:

Én ismerek egy srácot, akinek V8-as E30-asa volt, nem tudom pontosan melyik BMW-ből, de tuti hogy 4000 ccm körüli V8 volt. Az autót rendszeresen használta évekig, 318-as papírokkal (az volt előtte). Az autó még friss vizsgát is kapott közben (ne részletezzük hogy hogyan). Rendőrökkel nem volt komolyabb dolga, nem tűnt fel nekik a dolog, de a rendőr nem is szokta a motorháztetőt nyitogtatni, baleset pedig nem volt szerencsére.

Egyébként nagyon rendben volt az autó, néha driftelni is eljárt vele, 2-esben is lehetett vele gumit égetni. De nyilván nem kímélte az autót, és a motorral is voltak prbolémák, aztán véget ért az autó élete.

Nekem volt egy 325-ös E30-asom, 192 lovacskával. Beismerem, hülyegyerek autó volt, mivel még én is hülyegyerek voltam, arra költöttem, hogy minél közelebb legyen az aszfalthoz, meg hogy minél jobban kilógjanak a kerekek alóla, mondjuk nekem fék is volt alatta, és úgy ment mint a villám. Ezt csak érdekességként írtam, de bíztatni akarlak, hogy egy erős E30-astól nem sok jobb autó van a világon, szóval vágjál bele :)

2016. dec. 30. 19:56
 9/12 A kérdező kommentje:

7 válaszoló köszi magyarok a legjobbak!!!

8 ez a beszéd !!!

Az igazat megvalva mindig is ilyen kocsit akartam csak kb 10evvel ezelött ébredtem rá hogy ha veszek egy ilyet akkor ugyan olyan szakadt autó lenne amin mind és ez után is röhögni fogok mert akkor ne volt olyan annyagi helyzetem hogy profin szakszerűen megépítsem és csak ilyen szakad "boyracer"autó lett volna ami szerintem szégyen!!!

Most pedig azon töprengtem hogy veszek egy ful ful e60 535d (volt egy gyönyőrű darab amit kinéztem) vagy megépítem ezt a kocsit és én a szivemre hallgatam a kocsi már megvan de majd tavaszzal kezd épülni melós kocsinak meg marad az 528i

2016. dec. 30. 20:21
 10/12 anonim ***** válasza:

Ha szoktál járni Budapest környéki illegális gyorsulási versenyekre,akkor ott szinte mindig megjelenik egy idős,kb 65-70 éves úr egy sleeper E30-al,és odaver mindenkit.

Na ő biztos elláthatna tanácsokkal.

Abban sem gyári a motor,az fix.

BMW-s fórumokon/facebook csoportokban előbb válaszokat kapsz amúgy.

2016. dec. 30. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!