Mik azok amiket egy használt autó vasárlása esetén azonnal cserélni kell?
Olaj, olaj szűrő, levegő szűrő.
Vezérmű szíj (ha nem láncos), feszítők, görgők, vízpumpa - :kilométeróra állást feljegyzed, ez lesz a kiinduló pont a további cserékhez (olaj, szűrők; vezérlést vízpumpát valószínűleg nem kell többet, vagy csak évek múlva)
Ezeken kívül, ha komolyan veszed az autódat, elviszed egy műszaki állomásra, ahol átnézik, végig futtatják a vizsgasoron, és a gép kielemzi milyen állapotban vannak a fékek, lengéscsillapítók, kormánymű - szükséges-e valamit cserélni.
Gumiabroncsokat sem árt szemügyre venni, nem csak a kopás miatt, nézd meg a DOT számot, mikor gyártották, 7-8 évnél idősebb gumit akkor is ajánlott cserélni, ha nem kopott
Nos ez igaz, mára már mindennel lehet csalni, a legnagyobb divat a km állás visszapörgetése. Ezért is mondtam hogy ELMÉLETILEG lehet hinni a szervizkönyvnek. Én se mondtam biztosnak.
Mindenesetre a vezérműszíjat, láncot mindenképpen ajánlatos. Én jártam már meg vezérműlánc szakadással, nem kis összegbe került. Frissen vásárolt autómban szakadt el egyszer, esedékes volt a cseréje, ki is akartam de sajnos a baj előbb beütött mint gondoltam volna. Költöttem rá még egy kicsit és azóta is megvan a kocsi, ezzel néha számolni kell, de csak akkor ha peched van, vagy figyelmetlen vagy.
Ha olcsón akarod megúszni, elviszed ISMERŐS! szerelőhöz, és az megnézi, mit kell benne cserélni.
Halál felesleges egy 1000km-rel ezelőtt cserélt szíjat+görgőt(ket) megint kicserélni.
Illetve megkérdezed az eladót, és ha nem az a sunyiképű tipikus magyar(roma, stb.) akkor lehet hinni neki, én el szoktam mondani mindent, magammal babrálok ki, ha idő előtt széthullik az autó a sunyiságom miatt.
Most vettem egy autót, az eladó (majdnem)mindent korrektül elmondott, egy idős pali volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!