500 ezer forintig milyen autót?
@Tomcatters
De most nem hinném hogy 1999 utáni japánról lenne szó,hiszen nem fér be a keretébe.
ui.:2000 utáni Mazda 6 dízelhez is nagyon drága a kettőstömegű lendkerék a többihez képest.
Ja az 1999 nem ugy kell erteni :) 99 elottiekhez is van jocskan alkatresz .Azota gyartanak japan autokhoz is jo minosegu azaz (gyari minosegu utangyartottakat) elotte szinte csak gyarit lehetett kapni a japanokhoz,ami meg irto lehuzos volt :/ de manapsag minimum 20 gyartotol talalsz jo minosegu cuccokat olcsobban akar 1990 japohoz is
Mazda 6 kettostomegu tenyleg dragabb 2003 as 2.0d iesel mazda 6 jominosegu 330000 ezer .. gyari 599000
2003 vectra c 2.0 ugyan az jominosegu 250000 gyari 450000 ft
7# kiegészítés:
Az a helyzet inkább csak azt tudom megmondani mit ne vegyél:
Pl Opel 2.0 korabeli dieselei nem jók, csak az 1.7 isuzu, ami meg ritka. Ez volt Vectra A és B, Astra G-ben.
Volvok s40/v40, mitsubishi Carisma renault motorral rendelkeznek, maga motor tartós darab, de a lucas adagolóval szereltek hulladékok. A 90 Le-s TD motor ez biztosan lucas, a 95 le (francia tdi) ezeket nem ismerem, de azt hallottam róla ezeket már boschal szerelték (Saját magam még nem találkoztam ilyennel, ugyhogy ezt ki kell deríteni biztosra. ) Mindkét autóhoz kb japánokkal megegyező alkatrészárak vannak.
Hondából a Accordot ajánlanám 96 körülit, a benzinmotorok jók, dieselről nincs tapasztalatom.
Toyota Carina ugyan azt tudom mondani mint az Accordra.
Nissan Primera (96) benzin motorjai szintén jól sikerültek
A korabeli japán autókról nekem mindig azt mondták a szerelő haverok, ismerősök csak benzineseket szabad venni. Emiatt én is mindig ezeket ajánlottam akikkel elmentem így kocsit egyikük sem bánta meg.
A civicből 96-től szinte lehetetlen ennyiért jó állapotút találni, azok inkább 7-800 indulnak (van egy Honda mániás munkatársam)
Golf 4 nem ez az árkategória!
Astra G benzinesei (főleg 1.4, 1.6) jók csak kicsit sok olajat esznek, ezt leszámítva nagyon megbízhatóak, és Suzuki után a legolcsóbb fenntartású autók.
Ennyiért én Accordot vennék, mert kényelmes, jól felszereltek, mérete megfelelő nekem, megy ha kell és egy 2.0 benzines annyit eszik mint egy 1.4 16V G Astra (8-9 liter vegyesen).
Ebből a faceliftes már nem jó!
VW diesel a hirhedt 1z motorral :), ehhez szinte kilóban mérik az alkatrészt :) 5.5 litert eszik. Ez nem rohad mint a vento vagy golf!
Mivel gondolom, még nem vettél autót, vigyél magaddal egy ismerős szerelőt.
Ennyi pénzért csodát nem, de egy egyszerű, üzembiztos autót már várhatsz.
Mivel napi használatra kell a kocsi, és gondolom nem akarsz rá költeni, a kommersz, egyszerű felszereltségű autókat érdemes nézegetned.
Ennyiért megbízható dízelt nem kapsz. Semmilyen márkából. A saxo, meg a 106-os tényleg sokat bír, de amiket eladnak, jellemzően már a végüket járják, ki kell fogni.
Olcsón autózni ma Magyarországon Opellel, és 1-es szvifttel lehet a legnagyobb eséllyel. NAgyon megbízható a Corolla, a Civic, de sok szerelő nem ért hozzá, precíz műszerek, és sajnos az eladók is látják a keresletet, be is árazzák a jobb példányokat.
Ha keveset akarsz költeni, de megalkuszol a kényelemmel és a biztonsággal, akkor egy jó papás 1.3-as egyes Swiftet veszel, a drágábbik fajtából. Talán még légzsák, és klíma is lesz benne.
Ha inkább pakolni akarsz, akkor F Astrát. Abból még a csapott hátút is fosásig pakolhatod, mint egy Ladát. Ha mákod van, találhatsz egy jó 1,4-es G Astrát is, de számíts rá, hogy drágább hozzá az alkatrész is, és párszor megkerülték vele a Földet. 1.2-es Astra nagyon gyenge,nem ekkora autóhoz való az a motor. Az összes Astrának gyenge pontja a rozsda, rozsdásat ne vegyél, szívni fogsz vele.
Opel corsa necces, Pözsó-Rönó szervíz-igényes,Fiat punto akár jó is lehet.
""a 4.es golf is tetszett de arról a nepitelet.hu-n olvasottak miatt lemondtam""
Összetehetnéd a 2 kezed ha olyan megbízható autód lenne :) Főleg a TDI-k abból a korból forradalmat írtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!