Olyan lopás elleni elektronika ami leállitja az autó motorját?
Hallott már valaki ilyesmiről?
Pl. reggel mész munkába autóval,közben beugrasz egy kisboltba -10Cfok van nem állitod le a motort had melegedjen közben valaki elhajt az autóddal de előveszel egy távirányitót amin megnyomva egy gombot leállitja az autód motortját?
Létezhet valami hasonló elektronika?
Te vagy az, aki nem értetted, miért nem lehet kihúzni a kulcsot járó motornál?
Neked állóhelyzeti fűtés kell, nem távirányító.
Egyébként léteznek ilyen rendszerek, fizetősek, követik az autót, és ha nem ütsz be egy biztonsági kódot, távolról leállítják az autót, és rád zárják a központi zárat. Specel pont a távirányítóval leállítást nem tudja, de arra való, hogy ne tudják elvinni a kocsidat.
KRESZ 41. § (7) A járművet őrizetlenül hagyni abban az esetben szabad, ha a vezető gondoskodott arról, hogy a jármű önmagától el ne indulhasson és illetéktelen személy azt el ne indíthassa.
E szabályhely alapján szoktak bírságolni, például ha nincs minden ajtó bezárva, az autó nincs sem kézifékkel, sem sebességbe tétellel rögzítve. Sőt, még lehúzva hagyottablak miatt is bírságolgatnak.
Ha az emiatt eltulajdonító balesetet okoz, gondban leszel a hatóságnál és biztosítónál is.
Én olyat láttam egyszer, hogy a fószer kinyitotta a Golf IV ajtaját, arrébb ment beszélgetni majd pár perc múlva hívták hogy mizu, ajtó nyitva és nem történik semmi?
Havidíjas szolgáltatás, nem kérdeztem de több mint valószínű hogy a kocsit is le tudják állítani.
Egy másik kérdésnél vitáztak róla, hogy mi létezik és mi nem, én egy újabb Swiftet láttam amihez egy kis izé tartozott, ha túl messze került a kocsitól, akkor leállt az autó. Hogy ez gyári vagy utólagos megoldás volt, azt nem tudom.
Azért ez érdekes. Az emberekhez pedig ne menjünk közel mert belénk szúrhatják a kést... Ki érti ezt?
Ha valami nem az enyém, akkor nem nyúlok hozzá, szerintem egyszerű a dolog...
Mondom hogy a szemem láttára állt le a Suzuki. Végignéztem az egészet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!