Hogyan van az, hogy a számitógépekhez még felhasználói szinten sem nagyon értenek az emberek és állandóan ezzel mentegetőznek, de a gépjárművekkel meg mindenki elboldogul, akinek van?
Pl azt nem értem, hogy egyes emberek gondolkodás nélkül nonstop bekapcsolva hagyják a laptopjukat, és igy is szállitják, igy teszik be böröndbe, táskába, stb...
AKKOR A KOCSIT is járó motorral lehetne nyugodtan a garázsba hagyni, nem? Hát ki ér rá arra, hogy beindítsa meg mittudomén?
Tényleg nem értem...ja meg ugye az átlag felhasználó veleszületett tehetséggel éli le a számítógépeit, annak élettartamát és teljesítményét számottevő mértékben megrövidítve, de az autóját meg nagy körültekintéssel használja, nem?
na igen, itt kezdődik a gond, mert éppen ezért nem meri lehajtani senki a laptop fedelét, és ugy arrébbvinni, emrt akkor "sokat kell várni" mig ujra lehet használni :D
nekem nem történik semmi, ha lehajtom a fedelet.
Másoknál azért megy le alvó módba,mert ez az alap beállítás.
Barátnőm anyukája pl hetekig be se zárja a böngészőt. Pedig hát tudvalevő, hogy egy idő után már nem birja az iramot a böngésző és belakja a memóriát, egyszerüen elkerülhetetlen, hogy ujrainditsák és magához térjen.
Továbbá:
munkahelyen én tervezőként dolgozok egy X számitógépen.
A pénzügyesnek is teljesen ugyanilyen számitógépe van, mégis sir, hogy lassú.
Pedig én legalább 2 nagyságrenddel nagyobb adatokkal dolgozom és sokkal több programmal egyszerre.
akkor ki ért hozzá és ki nem?
Na de miért baj ha nem kapcsolom ki a laptopot minden alkalommal? Majd ha valami nyűgöm van vele, akkor újraindítom.
Egyébként változó, van hogy rendszeresen kikapcsolom, van hogy kimarad pár hétig.
"de az autóját meg nagy körültekintéssel használja"
Igen,ezért van az hogy nehéz találni egy normális állapotban lévő használt autót
na igen, de egy embertől sem hallani azt, hogy:
"nem vagyok én gépészmérnök, hogy értsek az autókhoz"
De a személyi számitógép felhasználói (mert informatikának ezt nem lehet nevezni) frusztrációk mindennaposak.
"De a személyi számitógép felhasználói (mert informatikának ezt nem lehet nevezni) frusztrációk mindennaposak"
A két dolgot nem lehet összehasonlítani.Számítógépre letölthetnek vírusokat és telerakhatják mindenféle szeméttel ami persze így lelassítja a gépet,míg a kocsiknál csak beindítja azt megy vele és kész
Az egy másik dolog hogy ha nem rendeltetésszerűen használja a kocsit attól még tud vele menni rendesen mindennap addig amíg ki nem adja a baját.Aztán majd járkálhat vele a szerelőhöz és ha megtudja mennyi a javítás összege majd akkor lesz csak igazán frusztrált
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!