Tudom hogy hülye kérdés, de kérlek. VW 3-as golfban, a lámpa magasság beállító hogy működik?
Tudom hol van. Úgy emlékszem, ha fölfelé görgetem, akkor felfelé emeli a fényt, tehát 3-ason van. Ha lefelé, 1-esre, vagy 0-ásra, akkor meg lefelé, hogy ne vakítson. Vagy nem?
Nyáron volt lámpa csere. Az egyes alattira állítottam, de úton-útfélen jeleznek, hogy vakítok. Minap is (nappal) szóltak, hogy ég a reflektorom. Nem égett.
Jól van beállítva, vagy hónapok óta paraszt módon járkálok?
Nálunk este nincs sötét rendesen, nem tudom megnézni. Lassú is.
Az alap beállítást (még ha többen mást is állítanak) úgy kell megcsinálni, hogy a megtankolt autót üres csomagtartóval viszed el lámpa állításra. A belső magasság állító gombnak a beállításkor 0 jelzésen kell állnia. Ha a hátsó üléseken is ülnek, netán még a csomagtartó is meg van pakolva cuccokkal, akkor a hátulja "leül" és a lámpa magasabbra világít. Ekkor a belső gombbal lehet lefelé billenteni a lámpát, hogy ne vakítson.
Tehát a nulla az alap, az 1-2-3 fokzatok lefelé billentik a lámpát. Állj be egy fal elé bekapcsolt tompítottal és próbáld ki. Ha nem a fentiek szerint működik, vagy nem működik a belső állítás, akkor csináltasd meg, bár anélkül is lehet élni helyesen beálltott fényszórókkal.
A másik hiba ami előfordul, hogy néha sikerül elfordítva berakni az izzót a lámpába, és ilyenkor semmit se ér a beállítás, mert úgy is vakít.
A helyes fénycsóva képe ilyen ha pl. egy fal elé állva ellenőrzöd:
Ilyen fénye az úton, hogy ne vakítsa a szembejövőket:
Házi beállítás:
Bocs, még valami eszembe jutott:
Akkor is vakítanak a lámpák, ha valami mókolt izzó van bennük, pl. LED:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!