Opel Meriva 1.4 -es 100 lóerős benzines motorral, vagy Skoda Rapid 1.2 ~90 lóerős motorral?
egyértelmű, hogy a nyugodtabb 1.4 100 lovas szívó..
a prémium ebben az esetben hunyorogva sem tűnik fel...
opel meriva. nem tudod széthajtani.
" Skoda pedig prémiumabb márkának tekinthető az Opelhez "
Meg kell hagyni, a VW-nél értenek az agymosáshoz...
Skoda Rapid 1,2 mint prémiumautó?? Nagy a baj ebben az országban...
(semmi bajom azzal a kocsival, de prémium soha nem is volt, meg nem is lesz).
Ha új autó akkor gondolom sokáig tervezed megtartani.
Sejtésem szerint város lesz a legfőbb használati terület mivel kis motoros autót nézegetsz.
Tehát a Skodában ott van a kettős tömegű lendkerék és a turbó, ezek az alkatrészek nem igazán szeretik a sok városi használatot és rohadt drága dolgok.
Ellenben az Opel szívómotoros tehát semmi extra dolog nincs benne. A motor kb. G Astra szinten van technikailag.
A tesztekben azt írják a Skoda motorjára hogy alul gyenge azaz amíg a turbó nem kapcsol be addig egy 1.2-es szívómotor szintjén van, tehát a Skodát pörgetni kell hogy menjen amitől sokat fog fogyasztani.
A Skoda Rapid egy olcsó autó ami meg is látszik rajta, az Opel meg tűrhető.
Szóval én a megbízhatóbb Opelt venném és sok 1000 km-t raknék bele gond nélkül.
Ja és ajánlott a gyár által megadott 25-30.000 km-es periódus helyett 15.000 km-ként cserélni az olajat.
Köszönöm válaszod. :)
Igazából nem én vásárlom és nem is nekem kell fenntartani, csak választhatok a kettő autó közül. A Skodára esett a választás. Városon kívűl autópályán is lesz nyűzve, s én összességében örülök az alacsonyabb fogyasztásnak. Továbbá, sokkal dögösebben néz ki a Skoda, az Opel elég ronda :D
Valaki próbált már ilyen Skodát?
9-es, az meg milyen gép? 6 sebességes?
Enyém 2,0 szívó benzin, 5 sebesség, 15 éves, de van benne 2T lendkerék, mert "luxus"(volt újan).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!