Suzuki swift alkatrész, hogyan érné meg jobban?
Van egy swiftem(94-es, sedan). Fékrásegítőt kell benne cserélni. Bontóból 8.000 Ft körül van, újonnan meg 40 ezer, (bár van ahol 70-ért akarnák adni..)
Melyik éri meg jobban?
Mármint megveszem a bontóból 8.000-ért, de ott van benne a lehetőség, hogy rá pár hétre elromlik, vagy inkább ruházzak be rá, és akkor legyen az új? (De az ugye mégis csak 40 ezer Ft... amikor az egész autó került anno 300-ba )
Igen sajnos ez így van. Egy dolgot NE feledj el: Az ennyi idős autók pontosan azért kerülnek ennyibe, mert szépen lassan jönnek a hibák, amikre költeni kell!
Nekem 375e-be volt pár hónapja egy 2001-es 1.6 16V sedan, de benne volt vastagon hogy költeni kell rá. Persze kellett is, durván 120 pénzt toltam bele, DE legalább van egy műszakilag rendben lévő autóm.
Nekem önindító csere volt, ilyen 32-33eFt körül, lett volna bontóból és 8-10eFt körül, ami lehet ment volna még 5 évet, de lehet csak 5 napot...
Az általad említett fékrásegítő Bárdiéknál 42 pénz ha te mész be, de ha egy olyan ember, pl autószerelő, akinek van kedvezménye, akkor jóval olcsóbb. Hidd el, nekik ilyen 30-50% kedvezményük van. Az más kérdés, hogy mennyit hajlandó neked engedni.
Szóval én azt mondom NE vegyél bontottat. Persze az autó értékéhez képest nagy összeg, de megéri hidd el.
Nekem is a Nissanhoz ilyen árakról beszéltek egy felújított önindítóért, de megvettem a hibás ÚJ alkatrészt az ebayről 2500ft-ért postaköltséggel együtt (Bp-en is volt ugyanez, csak 21ezer!), azóta tökéletesen működik.
Régebbi autót legfőképpen akkor érdemes venni, ha konyítasz valamennyit a szereléshez. Nem jön rá a munkadíj és ha van egy kis eszed, akkor sokkal olcsóbban beszerezheted ugyanazt.
Példa: GA16DE motornál típushiba hogy 250ezer fölött meghal a gyújtás modul. Magánszemélyek, bontók egyben elosztót árulnak, használtan 50-60ezer és nem tudod mennyit megy. A modul Bp-en 30e, külföldről postával 14ezer. Komplett féltengely az unixban 100+/db, 30ezerért a kapuig hoztak 2 újat.
8000 nem nagy pénz, én megvenném a bontottat, a másikat pedig darabokra szedném és megnézném hogy mit lehet kezdeni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!