Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nissan navara vs Ford ranger?

Nissan navara vs Ford ranger?

Figyelt kérdés

Kipróbáltam mind a kettőből az új modellt. És nem tudok dönteni. Mind a kettő nagyon tetszik. Navara az egy 190 lovas mezi 6 sebessíges volt. Nagyon jó nagyon szép. Egyetlen bajom volt vele, hogy 2500 felett szinte nem is tudtam rántás nélkül váltani vele. 2 ezer alatt szépen. Tehát annyira ejti a fordulatot hogy nem lehet olyan gyorsan váltani kB.. De biztos hozzá lehet tanulni. Sokat vezettem már sok félét. De azokat könnyebb volt. Nem rángattak.

Bődiletes nagy nyomatékot ad le 2 ezernél. Alapjáraton kicsit könnyen leakar fulladni. De adok egy 1500-at és úgy megindul mint a bolond.

Ford rangel 3.2-es. 200 ló. Sajnos automata volt amit kipróbáltan. És az nagyon elrontotta. Egyszerűen ez az automata váltó egy szörnyűség egy ilyen autóba. Vezettem már olyant amiben jó volt az automata. De ebbe nagyon rossz. Én amúgy is mindenképp manuálist vennék.

De ez a ranger nagyon nagyon sokkal lomhább volt mint a navara. Automata váltó csak zúgatta búgatta csúsztatta. Nem tetszett. Visszaváltani talán tudott. De szeretnék én Visszaváltani előzéshez. Ha ki kell lőni akkorra már abba a sebességbe legyen amibe nagyot gyorsul. Na hát ez automatával max sport fokozatban lehetséges. De nem az igazi. Nem jó egyszerűen. Kézivel venném mindenképp.

Szerintetek melyik a jobb döntés? Navara vagy ranger?

Valamint még az a baj szerintem ezekkel a dízelekkel hogy nagyon kicsi fordulaton leadja a bődületes nyomatékot. Alapjáraton nem lehet vele felváltogatni. De ki kell pörgetni egy 1500-2000-ig. Hogy azért legyen fordulat a váltáshoz. De ha hideg motor megkapja a max nyomatékot hidegen az biztos hogy nem jó az alkatrészeknek. Az olyan mintha egy benzinest hidegen 4000-5000-ig forgatnék. Annyi hogy benzinesnél még ott van az is hogy nagyobb a fordulatszám és az mégvpluszban káros. De ezekbe a dízelekbe ez biztos nem tesz jót.

2016. dec. 10. 12:38
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom. Automatával is van felező.

De terepen főleg jó váltogatni. Akinek nem az a lényeg hogy csak kijusson az erődbe hanem élvezi az utazást is az valószínűleg kízivel veszi. Nekem úgy tűnt hogy a ranger ezzek az automatával inkább szenved. Rossz hangot is csinál az autónak.

Ha csak nagyon kis gázzal megyek akkor jó. De ha odalépek neki akkor mér bőgeti össze vissza. Sokat vár mire vált egyet.

2016. dec. 11. 20:11
 12/12 anonim ***** válasza:

Kissé későn, de a napokban láttam ezt a videót, és egyből beugrott a hidegindítás kulcs nélküli verziója. Itt a második kocsi, ami most egy Kia, de ez lényegtelen:

https://www.youtube.com/watch?v=OXm2FaXqskE

2017. jan. 17. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!