Suzuki Wagon R G13GBB öndiagnosztika?
Helló!
Van egy fura problémám: Nem rég vettünk egy 2002-es Wagon R G13BB-t. Teszt úton minden rendben. Vezetés haza (vidék, BP) rendben. Vezetek Budapesten (dugó, araszolás) rendben. Árpád úton ahogy hajtok fel a hídra az emelkedőn a Szentmihályi irányába kigyullad a check engine lámpa.
Megérkezünk a cél objektumhoz a motor leálíltása és újra indítása sem javít a helyzeten. Elkezdünk fülelni halk, fémes zúgó/zümmögő hang jön a kipofogóból ami gázadásra változatlan. 15 percet hűlt nem javult. Hazafelé úton ugyan az a zümmögő hang. Egyenletesen jár a motor, lineárisan jól gyorsul, váltás is hibátlan, olaj szint rendben.
Ti mivel kezdenétek az öndiagnosztikát, mit tennétek?
1000 hála!
talán az üzemanyagszivattyú lehet, hogy zúg...és úgy hallani, mintha onnan jönne..
Volt wagonom, de nem emlxem, hogy csak katalizátoros volt, vagy két lambdája is...mert esetleg ezek térdelhetnek le...
vagy..a dobban elengedett egy ponthegesztés, és valami rezonál. Hetekig kerestem egy rezonáló hangot, mire megtaláltam a kocsi alatt. Egy kipufogóra rögzített lemez zörgött
a sárga lámpa csak olyanra gyullad ki, ami elektromosan be van kötve valahová..vagy vezérel, vagy visszajelez..
szerintem
Lekaptam az akut és vissza pattintottam. Jó tipp volt mert tényleg kialudt, és hibátlanul mentem vele egy rövid kört. :D
Azonban a 6. kilóméter után minden előzmény után megállt (jött a piros lámpa üresben gurultam előre). Volt annyi lendület hogy félre tudtam húzódni a parkoló kocsikhoz és megnéztem mi a szitu. Nem indult a szerencsétlen csak köhögött, fuldoklott mintha nem stimmelne valami (levegő/üzemanyag). Sokat tisztult a kép szerintem a hátsó tengely felől érkező zúgás az üzemanyag szivattyú ahogy döglődik.
5-6 kísérletre beröffent és elhozott haza (5km) ugyan úgyhátul zúgással. Kíváncsiságból pár perce megint lementem és pöccre indult hidegen, check engine nem világít (gondolom az aku lekapása miatt).
Lambda vagy benzin szivattyú?
BTW: tudtok újpesten valami szerelőt akire rálehetne ezt bízni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!