Kocsiból miért nem tudom kihúzni a kulcsot ha megy a motor?
Jopbban hiszek egy Volvo V60 használati utasításának, mint egy kommentelőnek, bocs.
Egy kocsi kezelési utasítása azt írja, hogy nem áll le.
Egy újságíró, aki egy másik kulcs nélküli indítású autót autót kipróbált, azt írja, hogy nem áll le.
Ettől kezdve ebből nekem két tény válik világossá:
1) a motor nem áll le
2) te egy idióta vagy
a kérdező szempontjából csak az első releváns, az hopgy ez a fórum tele van hülyékkel, már megszokott
Aha igen. Ahol RF kommunikáció van ott kommunikációs hiba is előfordul. Eddig hány autó állt le emiatt az autópályán? Legalább akora botrány lett volna mint a menetközben bekattanó olcsó kormányzárak miatt annakidején.
Már a koncepció megbukna ott, hogy biztonsági szakértők átvizsgálják amikor az architektúrát tervezik. De biztos a mérnökök a hülyék és nem gondoltak a veszélyre.
Hát nekem mikor az elektronikus gázpedál vezetékének pillanatnyi kontakthibája volt, úgy letiltotta a motorvezérlő a gázpedált és csak alapjárat volt hogy csak na! Nem igazán érdekelte, hogy épp előzök-e vagy sem.
Ilyenkor az volt a megoldás, hogy kuplung ki, gyújtás le, gurulás közben motor újraindít és így tudtam befejezni az előzést.
Az autó gyártója így írtam meg a szoftvert, hogy vészüzemmódba kapcsoljon a motor ilyen estben. Nem igazán érdekelte, hogy ez akár bizonyos szituációban életveszélyes-e vagy sem. És szerintem nem egyedi eset, mert több márkánál találkoztam már ilyennel.
26: az a baj, hogy a gázpedálra nem tudsz igazán olyan vészprogramot írni ami minden helyzetben jó.
Nálad lehet pont az lett volna a jó, ha megjegyzi az utolsó pozíciót, aztán valahogy befejezed.
De ha egy lámpánál való indulásnál nem biztos hogy jó ha megjegyzi a kövér gázt és beledurrantasz az előtted bénzóba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!