Kocsiból miért nem tudom kihúzni a kulcsot ha megy a motor?
"En kerek elnezest hogy aszitem milioforintos kocsibol kilehet venni a kulcsot es lehet hagyni hogy melegitcsen."
Ha lenne ilyen autód, és nem egy ócska vasad lenne, akkor lenne benne állóhelyzeti fűtés, ami már elérhető. Oda nem kell kulcs.
"aszitem milioforintos "
Ez alapján inkább gyámságra szorulsz, nemhogy szabadon közlekedj.:)
14-es
Igen, sokan csinálják, csak az a szitu, hogy ők be sem zárják, a kulcs ott van az autóban, és bárki elmehet vele szépen. Ugyanis egy autónál sem lehet kihúzni a kulcsot járó motornál, a kérdező amiről beszélt, egyedi eset lehetett.
A megoldás amúgy, ami nekem is tetszik, az a kulcs nélküli indítós autók. Tehát a zsebedben van a kulcs, és gombbal indítod az autót. Kiszállsz, be tudod zárni az ajtót, de a motor megy. Ha valaki esetleg betörné az ablakot hogy elhúzzon vele, azt hiszem 10 méter után rögtön leáll a motor, mert nincs a kulcs az autó belsejében.
Nem kérdezett akkora hülyeséget. Kamionos vagyok, ez egy valós igény.
Pl. reggel berúgom a motort, termelem a levegőt, töltöm az akkut. Kint - 25 fok - 6 évig skandináv pályát jártam - ketyeg a technika, de hirtelen szólít a természet szava, de ráadásul a nagyobbik dolog. El kéne menni a klozettig, de addig szétkaphatják a fülkémet a derék svédek (ilyenek azok), ha nyitva hagyom az ajtót. Leállítani sem akarom a alig beindult, jéghideg motort, viszont az idő - no meg más is - nagyon szorít.
Megoldás: két kulcs.
A kulcs nélküli indítás sem megoldás erre, hiszen csak 10m-re távolodhatsz el a zsebedben a kulccsal. Nem mehetsz be a házba addig melegedni, vagy nem mehetsz be a boltba vásárolni, mert ugyan úgy le fog állni.
A kamion, busz, mozdony, hajó, stb. egy kicsit más kategória, mint egy személyautó.
De megoldás.
Nem áll le a motor, ha elveszti a jeladót. Életveszélyes lenne, ha valami kapcsolati hiba miatt mondjuk véletlenül pont előzés közben tiltaná le a motort. Az bizony szépen tovább ketyeg, ameddig ki nem fogy az üzemanyag.
Egy ujságíró még írhat hülyeséget, úgyhogy letöltöttem egy kulcsnélküli indítású autó használati utasítását, ott is csak azt írják, hogy ha az antennák hatósugarából járó motornál kerülnek ki a kulcsok, akkor csak kitesz a műszerfalra egy figyelmeztető üzenetet, és bekapcsol egy figyelmeztető hangjelzést. A motorr nem állítja le.
leáll a motor, hülyeség hogy nem áll le
próbálj ki egyszer egy ilyen autót, akkor kiderül, leírásokban nem feltétlenül találod meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!