A tükörjégen ér valamit a téli gumi?
Ónos esőbe mentem el először vezetni amikor megkaptam a jogsim, azt csináltam, hogy leeresztettem a gumikat kicsit s spárgát kötöttem rá, mázli, hogy volt :) a téli gumi jégen nem ér semmit, hólánc viszont igen, de azt nem tudom felszerelni, elhagyom mindig... spárgás cuccnak az a hátránya, hogy 10 kmként meg kell állni ellenőrizni mert elfeslik, de nekem csak a hegyről kellett lejönnöm, el is feslett. Jam eg persze nincs ilyenkor fék a középső pedált el is felejtettem ilyenkor ( fapad Swiftem van szóval nincs abs,asr,esp) 1 max 2-be lassan le, haza meg pici dombra kellett mennem egy kb 10%-os ra ott lendület kell sokan mondják a dombra fel való tolatást.. igazuk lehet, de ha lefagy a tükör és nem jó az ablakfűtésed s az is lefagy, nem túl okos dolog.
Hólánc.
Profin láncolt kamionnal tükörjégre futottam talán húsz kilcsivel. Úgy csúszott a vas, ahogy kedve volt, a lánc sem ért semmit. Hagyni kell a francba, mert a tükörjégen csak korizni jó.
Amúgy a téli guminak hógumi a leánykori neve. Jéggumi csak versenyeken van, zárolt pályán.
"Jéggumi csak versenyeken van, zárolt pályán."
Igen, csak téli havas, jeges rally versenyeken van és annak fémszegecses a futófelülete. Csak jégre meg hóba való.
szegecses gumit láttam az osztrákoknál utcai használatban.
Tudtommal van a téligumi, (Hideg időre, "átlagos" útviszonyokra) meg van a hógumi. kifejezetten skandináv, vagy alpesi használatra agresszívabb mintázattal.
jégen finom egyenletes kormány mozdulatok kellenek, és lehet nyugodtan csapatni.
Amit én tapasztaltam, ha ilyenkor motorféket használok akkor megcsúszik a kocsi. Lehet csak azért mert diesel és nagyot ránt vissza. úgyhogy ilyen kor nagyon pici szakaszos fékezésekkel szoktam lassítani.
"esetén nyári gumival biztos te leszel a felelős"
...olyan országban ahol KÖTELEZŐ a téligumi használata,kishazánkban ilyen nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!