Mekkora nyomáson tartsam a gumikat?
Szóval 185/60/14 Yokohama téli gumi van fent most a verdán, a 14-es évjáratból. A Japán változat. ~1400 Kg kell cipelnie mindennap. Mekkora nyomáson tartsam a gumikat, hogy megfelelően feküdjön az úton, szárazon/hóban, nagy sebességnél/kanyarokban.
Köszi a szakszerű válaszokat.
Ott van a vezetőülés felől a B-oszlopon, vagy a tanksapkafedél belső oldalán.
Szakszerű válaszhoz szakszerű kérdés kell, a jármű típusát, évjáratát véletlenül sem kell megadni, majd mi kitaláljuk.
Általában a vezető melletti B oszlopon van egy matrica, amin a kérdésedre pontos választ kapsz.
Ha nem találod a B oszlopot, akkor a kocsi gépkönyvének utolsó oldalán vannak a guminyomás adatok különböző terheléssel, sebességgel,..stb..
Ha nincs gépkönyved sem, akkor 2,2 bar mindegyik kerékbe.
Amúgy egy jobb kutas ránéz az autódra, és már fújja is a pontos, előírt nyomást.
na jó, némi jatt illik, de megéri.
Azért nem irtam le az autót, mert gondoltam elég a súlya, a gyári gumi mérete meg nem ez. Egyébként egy '95 Peugeot 306 cabrioról van szó. Matricát sehol nem találtam az autón, sem a tanksapkánál, sem a B oszlopnál, sem máshol és a könyvét sem kaptam meg, mikor megvettem. Ezért jött a kérdés. Eddig 2 baron nyomtam, de szemre laposnak tűnik, ezért kérdeztem rá, hátha van egy gumis, vagy autós, vagy valaki, aki ért hozzá.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!