Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi az, hogy "női autó"? Ez...

Mi az, hogy "női autó"? Ez miféle idióta szexizmus?

Figyelt kérdés
Bizonyos autókkal kapcsolatban, jellemzőek kicsi, olcsó autókkal kapcsolatban (Suzuki Alto, Daewoo Matiz, Ford KA, stb...) olvasni olyan véleményeket, hogy "nőies autó", meg hogy "nem férfiembernek tervezték, de nőknek jó", ez miféle szexizmus? Nem b>szki egy Suzuki Alto pl. NEM női autó, hanem egy olyan autó, amit az vesz, akinek nincs annyi pénze, mint annak a macsónak, aki női autónak nevezi. Ha azt mondjuk, hogy egy Suzuki Alto/Ford KA nem való egy 190 centi magas, 140 kilós embernek, az alighanem helyes, és tényszerű megállapítás, de ennek mi köze ahhoz, hogy ki milyen nemű? Miért, átlagos testméretű férfiak, és nagy növésű nők nem léteznek???!!! Ha egy átlagos testméretű pasi nem akar sokat költeni, és Suzuki Alto-val, vagy Ford KA-val jár, akkor b..zi, vagy ebből mégis mi következik? Komolyan, miféle szexizmus nemhez kötni autó típusokat, érdekes módon általábban az olcsóbbakat "nőiesnek", a drágábbakat "férfiasnak" nevezni???!!!
2016. dec. 5. 17:35
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

"Mert nincs pénzed normálisra."

Miért a kisautóban mi a nem "normális"? Mi köze ennek a "normalitáshoz?

"De nehogy valaki azt mondja rá hogy női."

Mert, hogy ez tényszerűen nem igaz!!! A tényszerű megállapítás az, hogy kicsi!!!

"Mert micsoda szexizmus (Látom ez a szó nagyon bejön)"

Ez ugyanis az.

2016. dec. 5. 19:16
 12/21 anonim ***** válasza:
50%

Jó, tételezzük fel, hogy soha senki semmilyen megjegyzést nem fog tenni sem rád, sem a kocsidra.

Beülnél egy pink színű Matizba vagy Ka-ba, extraként kapott Hellokitty-s kipuffogóvéggel?

tessék?.... ja, hogy nem.

Szóval te is pont olyan szexista vagy.

2016. dec. 5. 19:19
 13/21 A kérdező kommentje:
Pink színűbe, Hello Kitty-sbe nem(Azt tényleg csak végszükségeben.),de ebben az esetben a Pink-en, meg a Hello Kitty-n van a hangsúly... Nekem az problémám, és az háborít fel, ha nyilván legalábbis stabil középosztálybeli macsók, TÍPUSOKAT "nőiautóznak"/néznek le. Pink-re nyilván be lehet egy Mercit is festeni...
2016. dec. 5. 19:24
 14/21 A kérdező kommentje:
Ahogy az Alto-k/Matizok/KA-k többsége NEM pink és NEM Helloy Kitty...
2016. dec. 5. 19:24
 15/21 Beviz Elek ***** válasza:
28%

Ezt a síràst gyerekek...

Ránézel egy autóra és látszik hogy női vagy nem, ha megnézed a sofőröket akkor pedig pikk-pakk össze is áll a kép. Nem arrók van szó hogy a Ford Ka-t férfi nem vezetheti (jó, nevezzük hímneműnek, ne férfinak), hanem arról hogy nagy többségben csajok járnak vele.

Női kis cuki városi kávédarálók: Alto, Matiz, Yaris, Fabia, Ka, Micra, Tigra, Puma, de kezdenek feltörni a Scirocco-k is.

Kicsi, könnyű parkolni, pont jó a városban.

Nagy átlagban csajok a tulajok, egy "férfi" viccesen néz ki bennük. Fogadd el, ne sírj.

2016. dec. 5. 19:41
 16/21 anonim ***** válasza:
78%

Alto-t nem is nagyon lehet látni de inkább nyugdíjasoknak való. Matizt is nőknél meg nyugdíjasoknál látom, lehet az nyugdíjas férfi is.

Clio-ra is mondják hogy női, pedig ez egy számmal nagyobb autó. Engem nem érdekelt, vettem Cliót mert Mégane nem tetszett, az újabb típusra meg nem volt pénzem. Másrészről meg nekem bőven elég a Clio is mert van amikor csak hétvégén ülök kocsiba.

2016. dec. 5. 19:52
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Én 25 éves férfi vagyok. Most vettem 2 hónapja egy fekete matízt. Nem érdekel más véleménye :) Ne az alapján válasszunk autót amit más mond, hanem amelyik neked tetszik.
2016. dec. 5. 20:41
 18/21 anonim ***** válasza:
69%
Kérdező Te mennyit csipogsz/hezitálsz ezen, ne legyél már homi! Egy férfi nem csipog, megveszi és aki beszól neki hogy női autó lenyomja a torkán az öklét! :D
2016. dec. 5. 21:09
 19/21 anonim ***** válasza:

A rózsaszínre mért mondják, hogy nőies szín, a kékre mért hogy férfias... ugyanez a kategória ez is.

Sokan az Audi TT-t is nőies autónak tartják a mérete és a formája miatt, egy Mustangra viszont mikor mondta bárki is, hogy nőies...

Bár igazából ez lenne a világ legnagyobb gond,ja, hogy melyik autó nőies és melyik férfias, akkor boldog emberiség lenne. :D

2016. dec. 5. 22:24
 20/21 A kérdező kommentje:

"Kérdező Te mennyit csipogsz/hezitálsz ezen, ne legyél már homi! Egy férfi nem csipog, megveszi és aki beszól neki hogy női autó lenyomja a torkán az öklét! :D"

Én nem foglalkoznék ezzel személy szerint nem sértődnék meg rajta, ha valaki beszólna, aki hülye, hülye, aki meg bu-zinak tart, les;z@rom, elég ha én magamról tudom, hogy nem vagyok az. Társadalmi szempontból zavar, egyszerűen szexizmusnak tartom, hogy érdekes módon mindig a kicsi, és olcsó modelleket nőiautózzák le(Jó, utolsó említette a TT-t, mint kivételt.), holott nyilván férfiak is járnak velük, hisz bármily meglepő, nem minden pasi gazdag. Érdekelnek a társadalmi problémák, ennyi.:D

2017. márc. 5. 19:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!