Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi az, hogy "női autó"? Ez...

Mi az, hogy "női autó"? Ez miféle idióta szexizmus?

Figyelt kérdés
Bizonyos autókkal kapcsolatban, jellemzőek kicsi, olcsó autókkal kapcsolatban (Suzuki Alto, Daewoo Matiz, Ford KA, stb...) olvasni olyan véleményeket, hogy "nőies autó", meg hogy "nem férfiembernek tervezték, de nőknek jó", ez miféle szexizmus? Nem b>szki egy Suzuki Alto pl. NEM női autó, hanem egy olyan autó, amit az vesz, akinek nincs annyi pénze, mint annak a macsónak, aki női autónak nevezi. Ha azt mondjuk, hogy egy Suzuki Alto/Ford KA nem való egy 190 centi magas, 140 kilós embernek, az alighanem helyes, és tényszerű megállapítás, de ennek mi köze ahhoz, hogy ki milyen nemű? Miért, átlagos testméretű férfiak, és nagy növésű nők nem léteznek???!!! Ha egy átlagos testméretű pasi nem akar sokat költeni, és Suzuki Alto-val, vagy Ford KA-val jár, akkor b..zi, vagy ebből mégis mi következik? Komolyan, miféle szexizmus nemhez kötni autó típusokat, érdekes módon általábban az olcsóbbakat "nőiesnek", a drágábbakat "férfiasnak" nevezni???!!!
2016. dec. 5. 17:35
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
60%
Engem is nagyon felháborít, ha a pink színű harisnyára azt írják, hogy női, a terepszínű gyakorlóra, meg hogy férfinak való. Igazad van!
2016. dec. 5. 17:39
 2/21 A kérdező kommentje:
Nem a színéről beszélünk. Ha egy RÓZSASZÍN autóra azt mondják, hogy női, azt még meg tudom érteni. De egy normális színű kisautón, mi a "női" bas.zki???!!! Az nem lehet, hogy ha egy pasi mondjuk Suzuki Alto-val/Daewoo matiz-al jár, abból nem az következik, hogy b>>zi lenne, hanem hogy nem akar több pénzt költeni??!!
2016. dec. 5. 17:43
 3/21 A kérdező kommentje:
Sőt-mert minő meglepő, ez is előfordul ma Magyarországon-még az is következhet belőle, hogy NEM IS TUDNA több pénzt költeni...
2016. dec. 5. 17:44
 4/21 anonim ***** válasza:
83%
Te férfiként vagy nőként trágárkodsz?
2016. dec. 5. 17:47
 5/21 A kérdező kommentje:
Én történetesen pasi vagyok, és per pillanat nincs is semmilyen kocsim, csak olvasgattam, és őszintén felháborít ez a fajta szexizmus. Ha kocsit vennék, valószínűleg én is valami Suzuki Alto/Daewoo Matiz félét vennék, és nem azért, mert transznemű hajlamaim lennének, hanem mert nem akarnék közlekedésre többet szánni.
2016. dec. 5. 17:50
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
A nők is így vannak ezzel, inkább vesznek a kisautó mellé 100 retikűlt. De nyugi, ettől még nem fognak feltétlenül b..zinak nézni.
2016. dec. 5. 17:55
 7/21 anonim ***** válasza:
55%
Szóval kis női autót akarsz venni. Mert nincs pénzed normálisra. De nehogy valaki azt mondja rá hogy női. Mert micsoda szexizmus (Látom ez a szó nagyon bejön)
2016. dec. 5. 18:44
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

6

Max az ilyen hiszti miatt.

2016. dec. 5. 18:45
 9/21 anonim ***** válasza:
55%
Fogadd már el, hogy a kis morzsaporszívó seggrakétáid női autók... Állits már egymás mellé egy S mercit és egy altót. Na ugye hogy ugye. Nem nőknek készültek ezek az autók, de többnyire nők veszik és használják őket, mert könnyű parkolni városban velük és menőverezni. Mert mégiscsak megmosolyogtató látvány egy férfi egy ilyenben. Én el se férek egy altóban undoritóan kicsi. De kinek a pap kinek a paplan ha neked kis autó kell járj kis autóval de attól függetlenül a tényeken nem változtat. Neked mikre nincs időd komolyan :D:D Megyek is vissza az e mergába. puszi
2016. dec. 5. 18:45
 10/21 A kérdező kommentje:

Ha egy mercit és egy altót egymás mellé rakunk, akkor valószínűleg az alábbi helyes, és tényszerű megállapításokat tehetjük:

-Az Alto kisebb, így nagy növésű, vagy magas embernek nem jó, mert neki kényelmetlen lesz.

-Az Alto-val nem lehet 200-al menni.

-Valószínűleg egy súlyos balesetben nagyobb a túlélési esély a merciben.

Ugyanakkor az Alto-t nem csak megvenni, hanem fenntartani is garantáltan a töredéke, és a megengedett a KRESZ szerinti sebességet az Alto is hozza, még sztrádán is a 130-at, igaz, akkor már zajos egy kicsit. Ugye hiába lehet a Merciddel 200-al menni, mert nyilván nem mész, hisz jogkövető állampolgár vagy...;)

Nem nem egy férfi megmosolyogtató egy Alto-ban, hanem egy MACSÓ röhejes egy Alto-ban. És nem, nem csak nők járnak ma Magyarországon kisautókkal, pl. szüleimnek Alto van jelenleg is, már kb. 10 éve, eddig nem volt vele semmi gond, családi autónak használjuk/használtuk, nem is egyszer mentünk már vele négyen is nagyszülőkhöz, vagy Pest és Debrecen között, jó hangulatban, családként, és nem gondolom, hogy ebben bármi röhejes lett volna!!!

Még egyszer, annak, hogy ki mekkora, semmi köze a neméhez, mert egy 150 kilós hájpacni nő nem fog beférni egy alto-ba, a 65 kilós férfi, meg köszöni szépen nagyon jól fogja magát az alto-ban érezni!!!

2016. dec. 5. 19:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!