Mennyire lenne ésszerű dolog 2 ezres autót használnom a 1.3-as Swift helyett?
Nos, megkaptam azt a lehetőséget, hogy a kétezres Opelt odaadja nekem Apum, hogy használjam, vagyis odaadná. Opel Omega kombi 2 ezres benzines. Lényegében ugyan arra a célra használnám mint a eddigi autómat a 1.3-as Swiftet, méghozzá napi 5 km városba. A Suzukit 1 éve használom így, néha-néha elugrok vele hosszabb távra is de az a lustaságom miatt nem jellemző.
Nem menne tönkre rövidtávozás miatt az autó? Mondjuk a fogyasztás az ciki, mert 5 ezer/100 km most meg Suzukival 2ezer/100 de a kényelem és a brutalitás ezt elfeledi velem.
Mennyire lenne ésszerű? Semennyire...
Nem menne tönkre a rövidtávozás miatt? Nem használna neki, az biztos (a Swiftnek sem tesz jót)...
Ha fiatal lennék, melyiket választanám? Az O+A-t.
Most melyiket választanám? Most is az Omega-t.
Ha spórolnom kellene melyiket választanám? A Swiftet.
Én busszal vagy biciklivel (esetleg gyalog) járnék. Ilyen minimális távolságért nem érdemes reggelente kínlódni az elindulással, főleg télen. A séta vagy a bicikli jót tesz az egészségnek.
Nagyobb távokra meg meghagynám a Swiftet. Nem fukarságból mondom ezt, nekem is van 2 autóm (igaz mind2 Swift), de rengeteg törődést igényelnek, ha én városban laknék és azon belül is kellene eljárni (esetleg helyben megoldott lenne a tömegközlekedés), egy kocsim se lenne.
Válts az Omegára, fiatal vagy, tapasztalatot is szerzel belőle, nagyobb kocsi stb. Bár azért ne gondold azt, hogy egy Bugattiba ülsz át. Egy egyszerű autó az is.
Ha megunod meg váltasz másikra újra.
Én meg a Swift szerű autókat nem szerettem sose és nem is ülnék bele, kezdőautóm is egy 1.6 Astra volt, csóróság miatt, de azt is utáltam és ahogy tudtam le is cseréltem nagyobbra. Most egy 2.4 benyás van, egy a bajom vele tankolni kell, de amúgy eszméletlen élvezet menni vele és nem a piroslámpánál bőgetést értem ezalatt ahogy a sok hülyegyerek szokása.
Persze sok esetben ez a motor se számít nagynak... De nagyobb nem kéne már az tuti.
5Km nagyon kevés, ha normálisan odafigyelsz a hideghajtásra akkor kitolhatod a meghibásodási idejét. Hétvégente jó lenne ha elruccannál vele kicsit nagyobb távokra is meghajtani. Illetve az olajcsere legyen gyakoribb és minőségibb az olaj, a sok dús keverék miatt amit hidegen kap, előbb elhasználódik az olaj is.
15 perc neked sok gyalog?! Hú de lusta vagy.
Ha érzelmi szálak fűznek az Omegához, akkor ne kínozd a napi 5 km-el! Hasznàld inkább a Swiftet, az Opel meg megmaradhat hétvégi autónak. Így 10 év múlva is tudsz majd még nosztalgiázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!