130-140-től ráz a kormány az autóban. Tegnap volt gumicsere, rosszul centírozták ki?
Tegnap lettek felrakva zsír új téligumik. Nagyon fa sza minden. Csak 130-tól remeg a kormány. Előző gumikkal nem remegett. Rosszul centírozhatták ki a gumisok?
Menjek vissza szólni vagy még menjek pár kmt inkább hátha csak a guminak kell kicsit bejáródni?
Kisebb a biztonságérzete az embernek téli gumival. A futófelület barázdái magasabbak, több a bevágás rajtuk, így instabilabbnak érződik kicsit az autó.
Viszont én mindig észreveszem, ha felkerül a téli gumi. Sok különböző autót vezetek (céges autók) és mindig érezni hogy téli gumival ráz a kormány 130 felett.
Mellesleg van egy réteg a gumikon, aminek le kell kopnia.
"Menjek vissza szólni"
Minél hamarabb.Ez bizony 99% kiegyensúlyozási hiba.
Ugyan ez volt nálam is, mikor tavasszal új gumit vettem!
Azt mondták, hogy az a tömítő massza (nem tudom mi a hivatalos megnevezése, nem vagyok gumis) ami a gumi és a felni között van, nem köthetett meg teljesen, ezért egy intenzívebb gyorsításkor, vagy fékezéskor elmászhatott a gimi a felnin.
Kicetrírozták még egyszer garanciában és azóta nem ráz 120 fölött se.
16-nak igaza van. Elcsúszhat a frissen felrakott gumi a felnin, és oda a kiegyensúlyozás.
Az a cucc amit rákennek, az nem tömítő, hanem a kenés a felni és a "gumi felrakó gép" között, hogy ne sérülhön a felni, illetve a gumi, miközben rakják fel. Lehet tömít is, erről én nem tudok. Elcsúszhat a frissen felrakott gumi, igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!