Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tényleg rosszak az utángyártot...

Tényleg rosszak az utángyártott autó termosztátok?

Figyelt kérdés
Vettem egy termosztátot, mert a régi elromlott. Francia gyártmány... a felesleges szerelést el szerettem volna kerülni, ezért mindjárt forró vízbe tettem, a lobogva forrás után kb egy perccel. A víz hőmérséklete még tuti 80 fok felett volt, de az új termosztát meg se moccant. Elővettem egy őskori skoda 120 termosztátot és az dolgozott szépen, tehát a vízhőfok megvolt, az őskori nyit-csuk szépen ahogy kell. Az új modern darab meg se nyikkan. Persze más típusba való, de ez is csak termosztát. Ezek után vettem még egy oroszt és egy olaszt is, de mindegyik hulladéknak tűnik. Tényleg ilyen siralmas az utángyártott termékek minősége... a gyártók leselejtezés helyett a hozzánk hasonló kis piacot jelentő országokba küldik a rossz alkatrészeket?

2016. nov. 30. 14:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"Ti élvezitek hogy segítség helyett, vagy abba bújtatva kioktattok mindenkit anélkül, hogy rendesen elolvasnátok a kérdést? Ez az új magyar szokás, tudom én. "

Most az a baj, hogy az életképtelen, és hülye kísérletedről odaírtuk, hogy abszolút hülyeség? :P

2016. dec. 1. 16:28
 12/17 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező mélyen lapít, miután be lett égetve. Vajon ez is magyar szokás?
2016. dec. 1. 23:43
 13/17 anonim ***** válasza:

Kikérjük magunknak, mi nem vagyunk a te néped.

Te egy hülye suttyó vagy, aki a legelemibb dolgokkal sincs tisztában, mint pl. a víz forráspontja.

Az összes termosztát amit "teszteltél", jó volt. A skoda csak azért nyitott korábban, mert az már 80 fok alatt nyitni kezd. És amúgy mit értesz nyitás alatt? Eltolja a tányért 2 centivel? Ha már csak egy millimétert nyit, akkor megindul a víz keringése a hűtörendszerben, és ennyi nyitást te a forrásban lévő vízben nem veszel észre.

Amúgy minek neked autó angolkám, aki de nagyra vagy azzal, hogy itt hagytad a hazádat? Pizzériai mosogatófiúnak nem létszükséglet az autó.

2016. dec. 2. 11:48
 14/17 anonim ***** válasza:
Megérte elmenni külföldre, hiszen így tucatszámra vásárolhatja a termosztátokat, annyi pénze van.
2016. dec. 2. 12:21
 15/17 anonim ***** válasza:
Es volt annyira elorelato hogy direkt vitt magaval egy 120-as skoda termosztatot,hogy azzal tudja tesztelni a többit.....
2016. dec. 2. 12:59
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Na ja, úgy van angliában, ahogy én.

Tipikus öntelt kérdező.

Pont olyan, mint amikor valaki azt tudakolja, hogy lehetne megúszni a gyorshajtási fotót városban 120-nál. Amikor a többiek leoltják, rögtön kiderül, hogy a haldokló anyját, fuldokló kislányát vitte kórházba, és érzéketlen szemétládák vagyunk.

De kedves kérdező, ha megmondod az angliai autósbolt nevét, ahol skoda, meg orosz termosztátot vettél, akkor ünnepélyesen bocsánatot kérek :D :D

Itt egy mondat:

"a gyártók leselejtezés helyett a hozzánk hasonló kis piacot jelentő országokba küldik a rossz alkatrészeket?"

Na mivan hülyegyerek, te itt még Magyarországról beszélsz, te ország szégyene, a kérdés feltevése és az azt követő beböfögésed között hirtelen kitelepültél Angliába?

Decikiiiiiii

2016. dec. 2. 15:19
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem, kb. tízből egy amit nem ajánlatos beépíteni mert nagyon gyenge minőségű és talán még veszélyes is lehet. Mint egyes Volkswagenek gyári műanyag termosztátjánál ami ugyancsak műanyag házas megoldás. Ezeknél ha a műanyag tartópersely hegye ha működés közben kitörik a termosztát fém csapja úgy csúszik át 90 fokon mint kés a vajon és szó szerint megeszi a motor/vízpumpa. Ekkor felforr a víz majd megszorul a pumpa, elmegy a vezérlés, a dugattyúk felverik a szelepet s szerencsénk van ha mindez nem az autópályán történik 120-as tempónál velünk.

Ami pedig azt illeti hogy az utángyártott roszabb, az ebben az esetben pont fordítva van amiről írtam hiszen a gyári termosztáton nincs biztonsági horony ami megakadályozná a csapszeg kicsúszását de a gyártási hibát felismerve az utángyártottaknál már kivétel nélkül mindegyiken van.

2017. aug. 30. 00:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!