Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért csinálta ezt?

Miért csinálta ezt?

Figyelt kérdés

1.4-es AEX motorkódú VW. Autópályán megálltam egy pihenőnél, és amikor újraindítottam 3-4 másodpercig nem aludt el az olajlámpa, utána elaludt, majd egy pillanatra újra felvillant. Pár percig ültem az autóba de utána már egyszer sem villant ki, de rá 100 km-re megint megálltam és kb. ugyan ezt csinálta. Azóta mentem vele tegnap, tegnap előtt is rövidebb távokat de nem történt ilyesmi, kialudt ahogy kell.

Hozzátartozik, hogy elég régi az olaj, olyan 9500-600 közt ment már, szóval lassan cserés lesz. 130-as tempót tartottam, lehet hogy a nagyobb igénybevétellel volt baja a régi olajnak?

2016. nov. 26. 14:44
 1/2 anonim ***** válasza:
Ez nem régi még, ilyenkor jó kell legyen, sokan csak 15 ezer km után cserélik. Viszont a legfontosabb dolgot nem nézted meg: az olajszintet, a nyomásért ugyanis az a felelős. És a lámpa akkor villan, mikor nincs elég nyomás, elég nyomás pedig azért nincs, mert kevés lehet az olaj. Szóval meglehet, hogy eszi a motor az olajat.
2016. nov. 26. 15:51
 2/2 A kérdező kommentje:
Van benne bővel olaj, rendszeresen ellenőrzöm. Nem tudom miért csinálhatta, de picit ijesztő volt több száz km-re otthontól :)
2016. nov. 26. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!