Okozhatja ez a váltó vagy a difi?
Figyelt kérdés
A napokban lettem rá figyelmes, hogy 150/160 Km/h-nál a motor felől egy erőteljes búgó/síró hang jön! Ha vissza lassítok alatta nem csinálja felette pedig ahogy gyorsulok nem múlik el! Kérdésem, hogy okozhatja ezt a jelenséget a váltó avagy a difi ? Válaszokat köszönöm!2016. nov. 23. 01:24
2/6 anonim válasza:
azzal kezdeném hogy olajat cserélek a difibe. ha megmarad a hang, akkor váltó lesz a ludas, azon belül is a végsó sebességfokozat (5 vagy 6) szokott elkopni, és akkor produkálja ezt.
Én ilyenkor azt szoktam hogy a váltóolajat is lecserélem, új olajjal szintig töltöm és megpróbálom megint. ha továbbra is csinálja akkor szerkezeti kopás van.
tipp: bár nem tudom milyen kocsid van, de ha bebizonyosdik hogy a váltó, a helyedben megfontolnám az eladást. nagyon nyűgös a váltó felújítatatása, és pénzes móka is.
Ez a dolog pedig múlni nem fog sőt egyre alacsonyabb sebességnél elő fog jönni 100 fölött pl .
Most így még el tudnád adni hiszen nem sokan tesztelik le 160 nal az autót amit emg akarnak venni :D
3/6 A kérdező kommentje:
Igen VR6-om van, a hiba csak 150 km felett kezd el búgni, ha visszarakom 4.be akkor is búg ha lelassítok nem, hidegen pl.: 1-est faszán veszi melegen kicsit akad tahát be kell húzzam 2.ba hogy betoljam 1. be, ha 2.ba leforgatom akkor nincs semmi hangja sem a váltónak sem a difinek!
2016. nov. 23. 11:38
4/6 anonim válasza:
Ja hát akkor nincs ebben semmi, szét van már ütve a váltó. Kapott eleget eddig
5/6 anonim válasza:
Szerintem első körben a vízpumpa környékén nézz körül.
6/6 A kérdező kommentje:
Én is arra vagy feszítőre gondoltam mivel leengedtem a váltóolajat és egy fém reszelék semmi sem volt benne nagyon szép színű volt... 2012-ben volt cserélve utoljára!
2016. nov. 25. 20:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!