Meleg benzin motor 4000-5000 kozotti jaratasa hosszabb ideig, mennyire karos?
Figyelt kérdés
130-140es temponal talan ennyit megy. 1.6os 8 szelepes vw motor. Gyari gazrendszerrel2016. nov. 22. 23:13
1/7 anonim válasza:
Ha rendben van a kenés, a hűtőrendszer, akkor nem károsabb, mint 3000-en járatni
2/7 anonim válasza:
A pénztárcádnak káros, mert jóval többet eszik így, mint egy hosszabb váltóval enne, de baja nem lesz.
3/7 anonim válasza:
3800 adja le a max nyomatekot es 5600 nal meg a max teljesitmenyt ugyh 5600 fele felesleges kihuzni de addig mehet benzinest lehet pörgetni azert van hosszutavon is nem lesz baj
4/7 anonim válasza:
így van, ha olajcsere mindig periódus szerint 10 ezrenkét, és hűtővíz szintig van benne, akkor nem lehet káros neki.
5/7 anonim válasza:
Miért lenne káros?
Sokkal jobban érzi magát egy átlag szívómotor 4-5 ezer körül,mint 2 ezer körül.
6/7 anonim válasza:
Teljesen jó az, nem lesz lerakódás legalább!
Azt szokták mondani, hogy a maximális fordulatszám 80%-át nem lépd túl tartósan.
Amúgy egy 8v motor ilyen sebességnél szerintem 4000 alatt forog.
7/7 anonim válasza:
Ez a 102 lóerős 1,6-os? Nekem is az van, 140-nél forog 4000-et, 170-180 között lépi át az 5000-et. Én gyakran ingázok vele Franciaországba, Németországban nem sajnálom nyomni neki, ahol lehet, jól bírja az ilyen felhasználást (legalábbis a közös 217000 km alatt nem volt baj a motorral). Egy para van, hogy fogyaszt is rendesen (140-nél már kb. 8 litert, Németországban meg inkább 10-et!!!), de ezt szerencsére a cég fizeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!