Miért ilyen népszerű a BMW?
Egy BMW minden teren jobb mint egy Focus, leven az elobbi premiumgyartmany, az utobbi meg kommersz. Minden funkciojaban jobb, ahogy a kormany tekeredik, ahogy az ajtok csukodnak, ahogy a kapcsolok kattannak, amilyenek az anyagok, az osszeszereles, a karosszeriamerevseg, lehet sorolni estig.
Es ez nem a BMW sajatja, a premiumkategoria mindig jobb mint a kommersz, legyen az Audi, Lexus, Mercedes...
Ezt persze az nem tudja aki eleteben nem hasznalt premiumautot.
Probald ki, hasznald nehany tizezer kilometeren keresztul mindkettot, aztan magad is tudni fogod.
A legjobb az ha a BMWbol ulsz at a Focusba, mellbevago lesz.
"Egy E46 316i mitől jobb autó tehát, mint egy Focus 1.6i? Jobban megy? Jobban csukódik az ajtaja? Jobb a kormányzása, vagy a futóműve? Esetleg a presztízse nagyobb? Felszereltsége a jobb, vagy micsoda?"
Meg is válaszoltad.
Nem is a megbízhatósága jó, hanem maga az autó karaktere. Én amit imádok benne (pedig rengeteg gondom volt a BMW-kel), az üléspozíciója, a futóműve, a hátsókerékhajtás (ami a mindennapokban csak hátrány, viszont ökörködésre jó), a váltóját imádom, valamint van az egésznek egy hangulata, mikor beülök, nem tudom elmagyarázni. Pedig mondom, nagyon sok hibájuk van, nekem már csak hobbiautóm a BMW, főállásban más autóm van (Audi, hoppá), de meg tudom érteni azokat maximálisan, akik vesznek egy fiatalabb, jó állapotú BMW-t. Persze a nagyon jó marketing és a kocsmai beszélgetések is hozzásegítettek ehhez a nagy sikerhez.
#18-as: itt a lepusztult, jóval millió alatti, menőző fiatalok által megvett darabokról beszéltünk.
A hátsókerék hajtás nagyon jó, de a 105 lóerővel elég nehéz ökörködni vele. Nem? Havon viszont jó, mert nem haladsz (feltéve ha DSC van benne), mert folyton elveszi a gázt. Az ülés pozíciója jó lenne, ha tisztességes ülései lennének, de nagyon rövid az ülőlap és a háttámla is. A Focus ülései sokkal sportosabbak, jobban tartanak. Ökörködni a Focussal jobb, majd 200 kilóval könnyebb és kanyargós utakon elég magabiztos. Szóval nem egy BMW3 vs. Ford Focus elemzés van itt, hanem a párszázezres alap 3-as és a Focus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!