Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kicsurgott az olaj az autómból...

Kicsurgott az olaj az autómból. Károsodott a motor?

Figyelt kérdés
Egy Peugeot 206-ról van szó. Útnak indultam vele és félúton kivillant az olajt jelző lámpa, de nen álltam meg meg mentem vele 8 km -t. Lehetett benne még valamennyi olaj? Másnap megnéztük és pálca bele se ért az olajba!!
2016. nov. 20. 15:31
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Ha nincs benne olaj akkor úgy tudom, hogy megszorul valami, eltörhet a főtengely. Tölts bele olajat és irány a legközelebbi szervíz/szerelő. Szerintem nem lett baja.
2016. nov. 20. 15:38
 2/8 anonim ***** válasza:

Ha kigyullad az a lámpa,akkor szinte nincs olajnyomás,akkor pedig végzetes károk keletkeznek a motorban.

Nagyon sok ésszel áldott meg téged a világ,ha az olajnyomás hibajelzőjére nem álltál meg azonnal és állítottad le a motort.

2016. nov. 20. 15:44
 3/8 veterán vas ***** válasza:
100%

Elgondolkodtál már azon, hogy mi a rendeltetése egy visszajelző lámpának? Továbbá miért a legfeltűnőbb színt (a vöröset)használják az olajnyomás visszajelzésére?

Aztán mi az, hogy "kicsurgott" ?

Mitől gondolta meg magát az olaj, és hagyta el a biztonságos olajteknőt? ;)

2016. nov. 20. 17:06
 4/8 anonim ***** válasza:

Ennyi idő alatt simán rommá tud kopni, mivel fém a fémen csúszik,olajnyomás nélkül nincs meg az olajfilm, amin a fémfelületek siklanak.

Valószínűleg az összes főtengely- és hajtókarcsapágynak annyi.

2016. nov. 20. 21:06
 5/8 anonim ***** válasza:
Oktatáson is tanítják, hogy ilyenkor továbbhaladni TILOS.
2016. nov. 23. 19:35
 6/8 A kérdező kommentje:
A sziméringnél folyott az olajam, motornak egyenlőre semmi baja, másnap az autó alatt nagy olaj folt volt, akkor meg lehetett benne annyi h pont hazaerjek vele.
2016. nov. 24. 03:33
 7/8 veterán vas ***** válasza:

Ha a főtengelynél folyik, akkor még mindig kell maradni annyinak, hogy a nívópálcán nyoma legyen.

Amennyiben egyáltalán nem éri el a pálca, akkor azt jelenti, már régóta nem ellenőrizted.

/akkor pedig ne fogd a szimmeringre/ :(

2016. nov. 25. 18:17
 8/8 A kérdező kommentje:
Másnap szerelőhöz vittem, és a sziméringnél folyott lassacskán.
2016. nov. 27. 00:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!