Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót tudtok mondani...

Milyen autót tudtok mondani ami 1000ccm körül van és sok alkatrészt találni hozzá?

Figyelt kérdés

Motort cserélek a traktoromban és olyan erőforrás kellene amihez sok alkatrész van. Eddig 2 motor van a palettán. Trabant 1.1 és a Fiat 126. Ezek teljesítménybe megfelelnek csak ezek régi motorok és nem igen vannak hozzá alkatrészek.

A segítséget előre is köszönöm

2016. nov. 18. 06:12
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

A Wartburg 353 W tourist 1.0 ra azt írják 98Nm nyomatékot ad le. Na most a Trabant 1.1 re 74Nm-t írnak. Ha beleszámolunk minden áttételt (trabant váltó 4.be, másik váltó 1.be, felező rákapcsolva, stb) akkor a féltengely 9409 Nm jut.

Az uaz 452 motorja 201 Nm-t ad le. Ott a váltónak 4.124 es osztása van a felezőnek 1.94 a diffinek meg (nem tudom pontosan) 2 vel számoltam. Ott akkor 3216 Nm lesz a féltengelyen. Szóval szerintem még a trabant is megcsavarná.

(Javítsatok ki ha tévedek. Nem vagyok ezekben a számolásokban 100%-ig biztos)

2016. nov. 19. 21:14
 12/17 anonim ***** válasza:
Ne hülyéskedj már, az UAZ hidat nem csavarja szét semmilyen kis fűnyírómotor, az elméleti számításod lehet hogy jó, de a valóság az meg egy másik dolog. Eleve az "eszköz" haladni fog vagy kipörög a kereke, de nem fixált kerékre kell gondolni, ami egy századmásodperc alatt kapja meg a 9000 Nm-t. Mellesleg azt a 9000-et se értsd úgy hogy az fixen annyi, az csak a motor MAXIMÁLIS nyomatékánál adódik ilyen sokra. Vagyis mi gondoljuk úgy hogy az baromi sok... Szóval ha most a Jawa blokkal is elmegy a trakrot akkor ne tegyél bele egy "dögnehéz" négyhengeres motort mert az meg baromi sok lesz oda és akkor sem lesz kicsi a fogyasztás. Ha alapjáraton egyesben mész egy autóval szerinted akkor alig fogyaszt?
2016. nov. 20. 11:51
 13/17 anonim ***** válasza:
Egyébként hogy jött ki neked az a 9000 Nm, írd már le részletesen légyszi!
2016. nov. 20. 11:55
 14/17 veterán vas ***** válasza:

Utána néztem a műszaki adatoknak:

Az UAZ motorja 70Le, és 201Nm a max. forgatónyomatékú. Ezzel egy 1720kg tömegű felépítményt képes mozgatni.

Ezzel szemben a Wb 353 motorja 50 Le-s, és kb.100Nm nyomatékot ad le.

Vagyis számítások nélkül is elmondhatjuk, hogy az UAZ kihajtását soha nem fogja egy Wb motor szétzilálni, vagy eltekerni. ;)

2016. nov. 20. 13:24
 15/17 A kérdező kommentje:

14. válaszoló. Jó hogy a wartburg 100nm az uaz meg 201.. Viszont az uaz hajtáslánca: motor, váltó, felező, diffi.

Traktor hajtáslánca: motor, motor váltója, motor differenciárműve, 2.váltó, felező, sebesség csökkentő áttétel, merev tengely differenciárműve.

2016. nov. 20. 20:06
 16/17 veterán vas ***** válasza:

Kérdező!

Egy UAZ, Zetor vagy hasonló nagyságú gépezet hajtásláncát, bármilyen váltó, felező diffi közbeiktatásával nem fogja eltekerni az ezres Wb. motor.

Ezt még számolgatás nélkül is beláthatod... ;)

Örülj, ha sík úton -terhelés nélkül- 35-40 km/h -val elgurul.

2016. nov. 21. 12:48
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat mindenkinek.

További szép napot!

2016. nov. 21. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!