Milyen autót tudtok mondani ami 1000ccm körül van és sok alkatrészt találni hozzá?
Motort cserélek a traktoromban és olyan erőforrás kellene amihez sok alkatrész van. Eddig 2 motor van a palettán. Trabant 1.1 és a Fiat 126. Ezek teljesítménybe megfelelnek csak ezek régi motorok és nem igen vannak hozzá alkatrészek.
A segítséget előre is köszönöm
A Wartburg 353 W tourist 1.0 ra azt írják 98Nm nyomatékot ad le. Na most a Trabant 1.1 re 74Nm-t írnak. Ha beleszámolunk minden áttételt (trabant váltó 4.be, másik váltó 1.be, felező rákapcsolva, stb) akkor a féltengely 9409 Nm jut.
Az uaz 452 motorja 201 Nm-t ad le. Ott a váltónak 4.124 es osztása van a felezőnek 1.94 a diffinek meg (nem tudom pontosan) 2 vel számoltam. Ott akkor 3216 Nm lesz a féltengelyen. Szóval szerintem még a trabant is megcsavarná.
(Javítsatok ki ha tévedek. Nem vagyok ezekben a számolásokban 100%-ig biztos)
Utána néztem a műszaki adatoknak:
Az UAZ motorja 70Le, és 201Nm a max. forgatónyomatékú. Ezzel egy 1720kg tömegű felépítményt képes mozgatni.
Ezzel szemben a Wb 353 motorja 50 Le-s, és kb.100Nm nyomatékot ad le.
Vagyis számítások nélkül is elmondhatjuk, hogy az UAZ kihajtását soha nem fogja egy Wb motor szétzilálni, vagy eltekerni. ;)
14. válaszoló. Jó hogy a wartburg 100nm az uaz meg 201.. Viszont az uaz hajtáslánca: motor, váltó, felező, diffi.
Traktor hajtáslánca: motor, motor váltója, motor differenciárműve, 2.váltó, felező, sebesség csökkentő áttétel, merev tengely differenciárműve.
Kérdező!
Egy UAZ, Zetor vagy hasonló nagyságú gépezet hajtásláncát, bármilyen váltó, felező diffi közbeiktatásával nem fogja eltekerni az ezres Wb. motor.
Ezt még számolgatás nélkül is beláthatod... ;)
Örülj, ha sík úton -terhelés nélkül- 35-40 km/h -val elgurul.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek.
További szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!