Milyen autót tudtok mondani ami 1000ccm körül van és sok alkatrészt találni hozzá?
Motort cserélek a traktoromban és olyan erőforrás kellene amihez sok alkatrész van. Eddig 2 motor van a palettán. Trabant 1.1 és a Fiat 126. Ezek teljesítménybe megfelelnek csak ezek régi motorok és nem igen vannak hozzá alkatrészek.
A segítséget előre is köszönöm
És biztos vagy benne, hogy egy egy literes szívóbenzin motornak lesz elég nyomatéka egy traktornak?
Gondolom nem szántani akarsz vele...
Egyébként swift, corsa, esetleg matiz.
Ha az 1000ccm felé kacsingatsz, akkor Maruti (800ccm) vagy S100/1000MB (988ccm)-as. Bár az utóbbi már eléggé öreg, viszont hüvelyes motor,(nem kell gépműhelybe fúratni) tehát házi körülmények között is megoldható a motorgenerál.
A #2 említette Fiat 127 szintén belefér a kívánt űrtartalomba, (903ccm) viszont ehhez a típushoz napjainkban már csak aranyáron tudsz alkatrészeket beszerezni, ráadásul ez a blokk nem kimondottan traktorhajtásra lett kitalálva.
Ha érdekel a véleményem, én leginkább kétüteműt használnék. Mivel 1000ccm körülit tervezel, továbbá szeretnél könnyen/olcsón beszerezhető alkatrész hátteret, szerintem a legideálisabb a kétütemű Wartburg motorja.
-igénytelen-
-könnyű hozzájutni
-kevés alkatrészből áll
-biztosított az utánpótlás
-olcsó
-könnyen szerelhető
mi kell még? ;)
Hááát, utolsó hozzászóló, lehet, hogy rátapintottál. ;)
Mer ha van otthon pluszban egy garnitúra 17"-os króm felni, egy pár "füles" Sparco és egy kiskormány, akkor már csak egy műbizonylat kell a duplacsöves Koppány-dobról. Pár üveg homoki karcos jótékony hatása alatt ezeket összelapátolják a Jancsi-sógorral, és kész a Halálos iramban mucsaj-pusztai verziója.
Oszt vihessük műszakiztatni.
Utolsó kettő... Ne vicceljetek már. Ha le akarnám papírozni nem ezres hanem ötezres motort tennék bele!:D
Többieknek köszönöm a válaszokat. Egy kerti kis traktorról van szó. Jelenleg egy 350 es 2 hengeres jawa blokk van benne ami végnapjait éli. A maga 24 sebességével bárhol elmegy így is. Csak sokat fogyaszt. Azért gondoltam valami 4 üteműre.
Köszönöm az ajánlatot utolsó. Annyi a baj a lada motorral hogy erős illetve mivel hátsó kerekes nincs a váltóba differenciármű. Mtz 82 első kerekek vannak alatta ezért le kell lassítani pont azzal a 1:4.5 el mint ami a diffik áttétele.
Számolgattam aztán a motor 50-65 Nm től többet nem adhatna le, mert az uaz hidak túl lennének terhelve és valami törne, csavarodna stb. Szóval az 1.1 es Trabant és a Wartburg sem jó.
Hmmm.Nem tudom miket számolgattál, de eléggé furcsa ha az jött ki, hogy egy kétütemű Wb. motor eltekeri az uaz hidat.
/mert valami ilyesfélét írtál.../ ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!