A1-es jogosítvány hamarabb? (többi lent =>)
A1-es kategóriás motorra jogosítványt lehet szerezni 16 éves kortól, az a kérdésem, hogy a tanfolyamot ( KRESZ, stb. ) el lehet kezdeni pl.15 éves és 11 hónaposan? Mert mire a vizsgákra kerül a sor már megleszek 16 éves.
Mert pl. a személyivel is ez van, hogy 1 hónappal előtte már lehet kérni, hogy mire betöltöm már meglegyen.
Előre is Köszönöm a válaszokat.
slágerkérdés
15 év 6 hónaposan lehet kezdeni az elméleti tanfolyamot.
15 év 9 hónaposan tehetsz elméleti vizsgát.
16 évesen tehetsz rutin vizsgát.
Bocs, valamit még nem mondtam. Én Szlovákiában lakom és itten "csak" 16 éves kortól lehet jogosítványom A1-es kategóriára. Magyarországon ez azt hiszem 15 és fél éves kortól érhető el.
Nos, de akkor elkezdhetem akár egy hónappal hamarább id a tanfolyamot, hogy mire vizsgázom meg legyek 16 éves?
"Bocs, valamit még nem mondtam. Én Szlovákiában lakom és itten "csak" 16 éves kortól lehet jogosítványom A1-es kategóriára."
Igen, azt rendszeresen elfelejtik belefűzni a kérdésbe, hogy nem a magyarországi szabályokra kiváncsiak.
"Magyarországon ez azt hiszem 15 és fél éves kortól érhető el."
Nem. Az előbb írtam le, hogy 16 évesen tehető rutin vizsga, ami után még jön a forgalmi vizsga, tehát 16 éves korod előtt semmiképpen nem lehet a1 jogosítványod, Magyarországon SEM.
"Nos, de akkor elkezdhetem akár egy hónappal hamarább id a tanfolyamot, hogy mire vizsgázom meg legyek 16 éves?"
Legbiztosabb választ akkor kapsz, ha megkérdezed egy helyi motorosiskolában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!