Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Bele lehet rakni rosszul...

Bele lehet rakni rosszul futómű rugót? Mennyire gyakori és mennyire természetes hogy új rugó beszerelése után megemelkedik a hasmagasság?

Figyelt kérdés
Párban cseréltek az autón első futómű-rugókat. Azóta úgy áll az eleje mint egy terepjáróé. Új alkatrész beszerelésénél ez természetes dolog, vagy rosszul rakták be? Illetve lejjebb fog ülni egy idő után az autó?
2016. nov. 15. 20:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Sz"r rugó került bele. Olyan nincs, hogy egy típushoz egyféle rugót gyártanak.
2016. nov. 16. 15:23
 12/19 anonim ***** válasza:

Többszöri tapasztalat: nem a megfelelő rugó került bele.

Egy-két gyártó katalógusa nem mindig a megfelelő cikkszámú rugót hozza az autóhoz, ebbe jó párszor belefutottunk, főleg francia típusoknál.

2016. nov. 16. 15:23
 13/19 veterán vas ***** válasza:

Nem értem.

Bizonyára a régi magasság nem volt megfelelő.

Miután kicserélték, most magasabb. Most ez a baj?

Akkor mi a fenének kellett kicserélni?

2016. nov. 17. 16:13
 14/19 A kérdező kommentje:
törött volt. Elsők lettek cserélve és most felfelé áll
2016. nov. 17. 22:27
 15/19 anonim ***** válasza:
Pár hét és vissza ül a gyárira amint a rugo meg szokja a kocsi tömegét érezhetően más lesz mint amikor vadi uj a rugo
2017. máj. 30. 21:23
 16/19 anonim ***** válasza:

Azota megoldódott? Összeült már?

Nekem is ez volt, csak forditva, hátul cseréltek és utánna ült a hátulja az eleje meg magas volt.

És nem ez a gyári magassága.

Utánna néztem és van vagy 5 féle magasságu rugó 3 cm magasság különbség van a legalacsonyabb és a legmagasabb közt ami kaphato hozzá és egyiksem tuning rugó. Szóval keress rá a tipusra és rendeld meg a legalacsonyabbat én autodocon vagy kovácsauton szoktam.

Meg is történt megrendeltem a legmagasabb hátso rugót be lett szerelve és most olyan amilyennek lennie kell.

Magas elöl hátul is egyformán. ( esetleg ha sedanod van rakhatsz kombi rugót hátra)

Illetve ha dizeled van akkor előre benzines rugót mert a benzinmotor könnyebb igy a dizelmotoros verzioba a benzines rugója lejjebb ül.

Ez amolyan gyárias tuning, nem tudnak belekötni hiszen nem tuning.

júl. 5. 18:23
 17/19 A kérdező kommentje:
Nem ult ossze, sot koppant is fekvorendoroknel. Es egyik fele magasabban is allt. Egy ido utan vettem gyari bontottat bele. Visszavittem a szervizbe ingyen visszacsereltek. Persze az ujert nem kaptam vissza a penzem, maig nalam van. Es meg nekik allt feljebb.
júl. 7. 08:34
 18/19 anonim ***** válasza:
Ha már rugó téma. Tavaly novemberben raktam be 4 új rugót az ültetők helyett műszakira. Azóta is azok vannak benne. Hátul ha fekvőrendőrön megyek át gyök 2-vel is akkorát üt fel a hátulja de csak ott hogy megijedek minden alkalommal. Vagy ha kis gödrökbe megyek bele lassan akkor is ez van. Be tudtam tenni fordítva a rugót? Mert igazából bárhogy néztem nem volt különbség a menetsűrűségben. Az ültetőn láttam a sűrűbb volt az alja.
aug. 12. 19:29
 19/19 A kérdező kommentje:
Nemtudom, nalam biztosan az alkatresszel volt a baj, nem is egyforma volt a ketto, egyik hosszabb volt.
aug. 12. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!