Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen okok miatt nem ad...

Milyen okok miatt nem ad kellő meleget egy autó?

Figyelt kérdés
Tulajdonosa vagyok egy Mercedes Sprinter 313CDI, 2001-es kisbusznak, 2148 köbcenti. A gondom az vele hogy indítás után a víz hőmérsèklete nagyon nehezen megy fel, csak ha nagyon hajtom akkor éri el a 80 fokot. Illetve ha lassítok nagyon gyorsan visszaesik 60ra. Ebből kifojólag a kabinmelegítés nincs. Megjegyezném hogy a termosztát cserélve volt, bíztosan állíthatom hogy nem ezzel van gond. Egyéb lehetséges okokat szeretnék olvasni és kérném a komolyságot. Mellébeszélésre njncs szükségem. Köszönöm.

#víz #motor #hőmérséklet #Mercedes #Sprinter #Termosztàt #kabinmelegítés #kabinmelegités #vîz hőmérséklet
2016. nov. 15. 04:51
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
1 perc nem egészen kell
2016. nov. 15. 08:56
 12/19 Beviz Elek ***** válasza:

Gondoltam hogy van benne :D A tipp arra irányult volna, hogy azzal van a gond, tehát a zárt termosztát mellett elmhet a víz.

Motorcsere után nagy szívás lehet. Nem tudni hogy a szakik mit nem tudtak megoldani és ezért mit tákoltak, ahogy azt is nehéz utólag kideríteni ha valamit elkötöttek, bár azt nem igazán tudom elképzelni a csövek alakja és mérete miatt.

Valami banális turpisság lehet a dologban, csak ott kellene állni mellette és tesztelgetni hogy észrevegyük...

2016. nov. 15. 09:11
 13/19 anonim ***** válasza:
Az,hogy vettél egy kisipari hulladék termosztátot még nem jelent semmit. Lehet hogy szarabb mint ami benne volt
2016. nov. 15. 09:18
 14/19 anonim ***** válasza:

Ha letezik hozza olyan termosztat ami magasabb homersekleten nyit vegyel bele olyat,hatha segitene valamit!

Egyebkent van benne allofutes?

2016. nov. 15. 10:34
 15/19 anonim ***** válasza:
Biztos van valami probléma, de amúgy hallottam már ilyenről, hogy pont a Srintereknél a CDI motoroknak túl jó a hatásfokuk, annyira, hogy hidegben képesek visszahűlni, ha nem nyomod eléggé a gázt. Ezért is van az, hogy éppen Sprinterekből látni nagyon sokat télen egy kartonlappan a hűtő előtt. Ami megjegyezném, elég veszélyes.
2016. nov. 15. 11:27
 16/19 anonim ***** válasza:
A kérdés az, hogy ez mindig ilyen volt vagy csak egy ideje csinálja? Mióta van nálad? Egyébként nekem az Apriliám ilyen, ha 15fok vagy az alatt van a hőmérséklet, akkor nem éri el az üzemi hőmérsékletet, csak akkor ha dugóban kell araszolnom meg sok piros lámpa. Ha húzom neki, gyorsan megyek visszahűl vagy fel sem melegszik. Enyém ilyen 70fok körül megáll. Nekem is jó a hűtőrendszer, minden rendeltetésszerűen működik, mert ki lett vizsgáltatva.
2016. nov. 15. 12:05
 17/19 anonim ***** válasza:

Vegyél bele rendes termosztátot. Olvastam, hogy cserélted, attól még lehet szar. Más oka nemigen tud lenni.

Milyen gyártmányt vettél bele, mennyiért?

2016. nov. 15. 22:08
 18/19 anonim ***** válasza:
Csak a termosztát lehet a hibás. Hiába új, ilyen hibát nem produkál más. Vegyétek ki, mérjétek be. Esetleg vmi brutális lerakódás a házban, ami miatt zár, de mégis van átfolyás (esély= gyakorlatilag 0).
2016. nov. 16. 15:35
 19/19 A kérdező kommentje:
Nos kedves barátaim a helyzet még mindig nem oldódott meg és már elég hideg van. Vettem bele Wahler termosztátot és vettem bele Behr termosztátot is illetve vettem bele használt de letesztelt és jól működő termosztátot is, tehát 3 termosztát volt a kisbuszon és a víz még így sem melegedett fel 70 foknál nagyobbra, ha nagyon kínoztam a a kocsit akkor felment kb 75 - 78 fokra de a 80-at nem érte el, ezt követően egy egyszerű csappal lezártam azt a vezetéket amely a nagy hűtőbe megy és kipróbáltam de még így sem melegedett a víz. Ellenőriztem a szíjat ami hajtja a vízpompát gondoltam az nincs jól feltéve de rendbe van, ellenőriztem a szenzort és ellenőriztem a vízpompát mind rendben vannak. Csappal el van zárva a nagy körforgás mégsem melegszik a víz. Tehát a helyzet az hogy a motor nem melegszik rendesen, DE MIÉRT? Erre a kérdésre egy mechanikusom azt mondta hogy a szelepek amelyek a gázok evakuálásáért felelősek folyton nyitva vannak vagy nincsenek rendesen beállítva így a motor igen hamar kilöki a gázokat és emiatt nem melegszik, LEHETSÉGES ILYESMI??
2016. dec. 15. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!